''που ειναι τα πλεονασματα ; ''...

«Σήμερα η συζήτηση εστιάζεται στο αν το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι δύο δισ. για το 2014, όπως λέει η τρόικα, ή κατά τι λιγότερο, όπως διατείνεται ...
ο υπουργός των Οικονομικών. Πού είναι τα πλεονάσματα;» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ
(ΠΟΣΕ ΙΚΑ).
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πριν λίγους μήνες, με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης «κορυφώθηκε το θέατρο του παραλόγου για το success story για τα πλεονάσματα που έχουμε καταφέρει ήδη και θα μοιράσουμε κιόλας. Θα μοιράσουμε, μας έλεγαν».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα του πολιτικού συστήματος της χώρας είναι η υποκρισία και η προσπάθεια παράκαμψης της αλήθειας. «Τρία χρόνια κάτω από αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που, όχι μόνο δεν έφεραν κανένα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα –δεν μιλώ μονάχα για το αντιλαϊκό, το βάρβαρο, το αντικοινωνικό στοιχείο αυτών των πολιτικών- όχι μόνο δεν έφεραν κανένα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε σχέση με τους αρχικούς στόχους για την αποκατάσταση του τεράστιου χρέους που ήταν η βασική αιτία που μας οδήγησε στην κρίση, αλλά μας δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερα επιπρόσθετα προβλήματα» είπε. Η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα ήταν μια υπόθεση που αφορά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πήρε διαστάσεις εγκλήματος, τραγωδίας με το PSI, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται και αυτοί οι οποίοι έχουν συνυπογράψει και ψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα, που, όπως είπε, έχουν οδηγήσει σε κατάσταση λεηλασίας, σήμερα παριστάνουν τους Ροβεσπιέρους και τους επαναστάτες, «Σηκώνουν δήθεν το λάβαρο της επανάστασης και λένε, όχι νέα μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση» δήλωσε.
«Κάθε φορά που βγαίνω στα ΜΜΕ με ρωτούν οι δημοσιογράφοι, αν εσείς πείτε όχι σε συνέχιση του μνημονίου και σε νέα μέτρα και σας πουν κι αυτοί όχι, τι θα κάνετε; Ρωτώ λοιπόν. Γιατί δεν γίνεται μια τέτοια ερώτηση σ΄ αυτούς που παριστάνουν σήμερα τους επαναστάτες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέσει ζήτημα ακύρωσης του μνημονίου και πει η τρόικα όχι, θα καταστραφεί η χώρα;» διερωτήθηκε.
«Καταστροφική η στρατηγική μετά τις εκλογές του 2012»
Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε καταστροφική την στρατηγική που επελέγη μετά τις εκλογές του 2012, λέγοντας ότι χάθηκε ενάμισης χρόνος κρίσιμος και δεν υπήρξε διαπραγμάτευση ενώ υπήρχε η λαϊκή ετυμηγορία που το απαιτούσε.
«Εν τέλει νομίζω ότι είναι προτιμότερο κανείς να παραδεχθεί τη λάθος στρατηγική, την εγκληματική στρατηγική, παρά να καμώνεται τον επαναστάτη και να γυρίζει με πεσμένα τα φτερά» δήλωσε, κάνοντας αναφορά στην ιστορία του ψεύτη βοσκού.
«Μια φορά κάλεσε ο βοσκός τους χωριανούς να βοηθήσουν για τον λύκο, δεν υπήρχε λύκος. Δεύτερη φορά, τρίτη φορά.. την τέταρτη που υπήρχε ο λύκος δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει. Μόνο που ο λύκος μας έχει φάει ήδη και έχει φάει και τα αποθεματικά των Ταμείων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε μονάδα αύξησης της ανεργίας κοστίζει 320 εκατ. το χρόνο, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι κάθε μονάδα μείωσης μισθού κοστίζει 150 εκατ. το χρόνο.
«Γι αυτούς τους λόγους τα έσοδα του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών τους για πληρωμή συντάξεων και κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων τους» υπογράμμισε, κάνοντας στη συνέχεια λόγο για υποβάθμιση και απαξίωση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον «εγκλωβισμό» 60.000 ατόμων με αναπηρία στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.
«Η μετάλλαξη του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας από δημόσιο αναδιανεμητικό σε ιδιωτικό κεφαλαιοποιητικό δεν είναι μια επιλογή που μας ήρθε ξαφνικά. Μας επιβάλλεται από το μνημόνιο σιγά-σιγά βέβαια, αλλά είναι μια πολιτική επιλογή που είχε δημιουργήσει μεγάλες ιδεολογικές συγκρούσεις σε όλη τη δεκαετία του ΄90 και την πρώτη δεκαετία του 2000 και στη χώρα μας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
«Όσο εισφέρει ο καθένας, τόση σύνταξη θα πάρει. Οι υπόλοιποι στον Καιάδα. Αυτή είναι επιλογή. Ιδεολογική επιλογή και ιδεοληπτική εμμονή. Και η βασική σύνταξη να μετατραπεί σε ένα επίδομα πρόνοιας».
«Η διάκριση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς δεν είναι μόνο ιδεολογική»
Η διάκριση ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά υφίσταται, και δεν είναι μόνο ιδεολογική, αλλά έχει αυτό το κοινωνικό πρόσημο, επεσήμανε. «Θεωρούμε ότι η κοινωνία μας μπορεί να γίνει ζούγκλα; Ή θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του κράτους, της πολιτείας να προστατεύει πρώτα τους αδύναμους αλλά και όλους τους πολίτες;»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο αγώνας είναι για ένα αναβαθμισμένο, δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
«Δεν έχουν φέρει ούτε μία σοβαρή επένδυση»
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην «μάχη» για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, λέγοντας ότι αυτοί οι οποίοι έχουν οδηγήσει τη χώρα στη λεηλασία δεν έχουν φέρει ούτε μια σοβαρή επένδυση στη χώρα.
«Βουλευτής της κυβέρνησης ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών πόσες επενδύσεις έχουν έρθει το 2013 πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, απάντησε τέσσερις.Κατά τα άλλα εγώ διώχνω τους επενδυτές από τη χώρα. Εκτός αν θεωρούν επενδυτές τους φίλους τους που τους κουβαλάνε και με τα liar jet τους, οι οποίοι αγοράζουν κερδοφόρες επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου δανειζόμενοι και από τις χρεωκοπημένες τράπεζες» υπογράμμισε.
«Πρέπει να υπάρξει περιφρούρηση και είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων της κοινωνικής ασφάλισης με χτύπημα της ανασφάλιστης “μαύρης” εργασίας, της εισφοροαπαλλαγής επίσης, εκτός της εισφοροδιαφυγής, των χαριστικών ρυθμίσεων καθώς και απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στα Ταμεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στόχος τετραετίας για μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας είναι η σταδιακή αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αύξηση των εσόδων του.
Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για ακύρωση των πρόσφατων μειώσεων των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και ακύρωση της μνημονιακής δέσμευσης για περαιτέρω μείωσή τους.
«Θέτουμε ως στόχο το “φρένο” στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών και βεβαίως, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, τη σταδιακή αποκατάσταση τους» δήλωσε, ενώ ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι και η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ (Κέντρων εκτίμησης ποσοστών αναπηρίας).
Αναφερόμενος στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, έκανε λόγο για άμεση ακύρωσή του. «Δεν αντιμετωπίζεται το ασφαλιστικό πρόβλημα με διαρκείς μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε παραμέτρους όπως το όριο ηλικίας. Αντιθέτως, επιτείνεται η κοινωνική αναστάτωση» επεσήμανε.
Στόχοι, κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης η επέκταση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης και σε ανασφάλιστους πολίτες, η ακύρωση του θεσμού της διαθεσιμότητας-απόλυσης – «γιατί αυτό είναι, δεν πρόκειται περί κινητικότητας», τόνισε – και η αποκατάσταση μεγάλων αδικιών, καθώς και η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, πρώτα απ’όλα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, με το αναγκαίο προσωπικό με όσους και όσες πέτυχαν στους διαγωνισμούς 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ.
Keywords
αλέξης τσίπρας, ικα εταμ, τροικα, συριζα, τσιπρας, ικα, θεσσαλονικη, θεατρο, success, psi, νέα, μμε, μνημονιο, εκλογες, επιδομα, υφίσταται, ζούγκλα, οπαπ, jet, τραπεζες, κεπα, εοπυυ, εταμ, ΑΣΕΠ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, λιστα μεγαλοοφειλετων, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, τι ειναι το psi, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, εκλογες 2014, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ικα εταμ, λυκος, μμε, νεα μετρα, ρωτησε, αυξηση, αναπηρια, ασφαλιστικο, γινει, γινεται, δημοσιο, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εμμονη, επενδυσεις, εταμ, υποθεση, υφίσταται, ομιλια, κεπα, κυβερνηση, λαβαρο, λαθος, λεηλασια, λογο, μηνες, μειωση, προβληματα, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, τριτη, φορα, χαθηκε, χρονος, ψευτη, αγωνας, χωρα, jet, success, βεβαιως, βοσκος
Τυχαία Θέματα