Πρασινο φως για τh δημιουργια της alpha-eurobank

19:53 23/1/2012 - Πηγή: Fimotro
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Εγκρίθηκε από την επιτροπή Ανταγωνισμού η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank υπό ορισμένους όρους που σχετίζονται με το factoring και τις πιστωτικές κάρτες. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, συνεδρίασε...
σήμερα και με την υπ’ αριθ. 534/VI/2012 ομόφωνη απόφασή της έκανε δεκτό, υπό όρους, το αίτημα συγχώνευσης των εταιριών «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank ERGASIAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν.3959/2011.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή μετά την ολοκλήρωση της ενώπιον της ακροαματικής διαδικασίας, στην οποία τα μέρη παρουσίασαν τις θέσεις τους, έκρινε ότι δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό.

Για τις επιμέρους αγορές αποδοχής καρτών και πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), για τις οποίες είχαν εκφρασθεί αμφιβολίες ως προς το συμβατό της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, η Επιτροπή αποδέχθηκε τις κατωτέρω δεσμεύσεις που πρότειναν τα μέρη και έκρινε ότι με αυτές διασφαλίζονται οι συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα