ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

11:28 1/8/2011 - Πηγή: Fimotro
Ξεκινά τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και ΦΠΑ. Στουπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίασητης Επιτροπής, όπου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα θέσει τοπλαίσιο του διαλόγου... και θα δώσει το στίγμα των αλλαγών στις οποίεςπροτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, χωρίς όμως και να τις προδιαγράψει.Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι τωνπολιτικών κομμάτων
και των κοινωνικών εταίρων

Στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να τεθεί η επανεξέταση τωνφοροαπαλλαγών, όπου αναμένεται να υπάρξουν περικοπές με καθιέρωσηεισοδηματικών κριτηρίων, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, αλλά καιμετατάξεις προϊόντων, καθώς και η μείωση των φόρων στα ακίνητα, σε μιαπροσπάθεια της κυβέρνησης να ελαφρύνει φορολογικά τις μεταβιβάσειςακινήτων και συνολικά την αγορά ακινήτων.

Η κεντρική κατεύθυνση των αλλαγών θα είναι η διόρθωση αδικιών τουσημερινού φορολογικού καθεστώτος, η ενίσχυση της ανάπτυξης και η μείωσητων φορολογικών βαρών, όπου υπάρχει δυνατότητα και πάντα υπό τηνπροϋπόθεση ότι οι μειώσεις φόρων θα πρέπει να συνοδεύονται απόαντίστοιχα μέτρα, τα οποία θα οδηγούν σε αυξήσεις εσόδων, ώστε τελικά ναπροκύπτει ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί η μείωση των φόρων των κερδών των επιχειρήσεων, αλλά και των φυσικών προσώπων.
Στόχοςτου υπουργείου Οικονομικών είναι οι αλλαγές να αποφασιστούν ως τα τέληΣεπτεμβρίου, ώστε τον Οκτώβριο να κατατεθεί στη Βουλή.
Keywords
Τυχαία Θέματα