Προειδοποιηση νατο προς τη συρια για τα χημικα οπλα

16:12 4/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προς τηΣυρία να μην χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των πολιτών της, μετά από τη χθεσινή αντίστοιχη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα. Όπως είπε ο Ράσμουσεν, πιθανή χρήση χημικών όπλων... από τη συριακή κυβέρνηση θα προκαλούσε την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

«Η πιθανή χρήση χημικών όπλων θα ήταν εντελώς απαράδεκτη για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Εάν γίνει χρήση των τρομερών αυτών όπλων, τότε θα περίμενα μία άμεση αντίδραση της
διεθνούς κοινότητας», είπε ο Ράσμουσεν πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών τουΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Η προειδοποίηση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά την απειλή που διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προς το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.
«Η χρήση χημικών όπλων ήταν και θα είναι εντελώς απαράδεκτη. Εάν διαπράξετε το τραγικό λάθος να χρησιμοποιήσετε τα όπλα αυτά θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε ο Ομπάμα.
Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε χθες ότι η Δαμασκός προσπαθεί να αναμείξει τα στοιχεία που απαιτούνται για να καταστεί κατάλληλο για στρατιωτική χρήση το αέριο Σαρίν, ένα ισχυρό νευροτοξικό αέριο που προκαλεί παράλυση και θάνατο.
Προειδοποίηση απηύθυνε εξάλλου και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ενάντια σε οιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, την οποία χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα