Πρόωρες εκλογές εισηγούνται στον μητσοτάκη

Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν “τράτο” στον πρωθυπουργό να διαχειριστεί την πανδημία

Η εσωκομματική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την σοβαρή αδυναμία του να πείσει την κοινωνία ότι αποτελεί εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ κάνουν τον πρωθυπουργό να αισθάνεται άνετος

με τον χρόνο και την φυσιολογική πολιτική φθορά που έχει η κυβέρνησή του, δίνοντάς του όμως χρόνο να διαχειριστεί το ζήτημα της πανδημίας και κατά συνέπεια της οικονομικής κρίσης που έχουν δημιουργηθεί από τον Μάρτιο και μετά.

Είναι γνωστό σε όσους έχουν πληροφόρηση σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση, ότι τον τελευταίο καιρό οι ίδιοι σύμβουλοι που ήθελαν από τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, τώρα του εισηγούνται εκλογές μόλις βγει το εμβόλιο του κορονοϊού στην αγορά ώστε να προλάβει τις εξελίξεις και να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον Α. Τσίπρα, ο οποίος δεν πρόκειται να αντέξει από μια ακόμα ήττα και θα παραιτηθεί ανοίγοντας νέο εσωκομματικό θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόωρες εκλογές

Είναι περιττό να αναλυθεί ότι μία απόφαση για εκλογική αναμέτρηση θα συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αναγκάσει τον Τσίπρα να αποχωρήσει από τη μάχιμη πολιτική έχοντας στις πλάτες του μια ακόμα εκλογική ήττα από τον Κ. Μητσοτάκη.
Και είναι επίσης περιττό να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά υπάρχει γενική αμφισβήτηση και γκρίνια για τις κινήσεις Τσίπρα σε σχέση με τις επιλογές και την στρατηγική του.

Τώρα που μπαίνει ξανά στην Βουλή μετά από 15 μήνες αγώνα για την καταμέτρηση των ψήφων του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η ηγεσία του κόμματος δεν θα είναι και πολύ ήσυχη. Όλοι θυμόμαστε πως εκδιώχθηκε σε παλαιό ανασχηματισμό από την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος δεν είναι τυχαίος. Σε αυτόν οφείλεται ως ένα βαθμό η προσέλκυση πασοκογενών ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο μεγάλο νομό της Αιτωλοακαρνανίας όσο και στη αχανή Β Αθήνας…

Ψάχνουν εναλλακτική λύση με νέο κόμμα στα αριστερά της ΝΔ

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μονοκρατορία της ΝΔ μπορεί να βοηθά προσωρινά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του αλλά σε βάθος χρόνου δεν βολεύει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττεται από το ΚΙΝΑΛ αλλά ούτε και από το κόμμα του Βαρουφάκη που έχει αριστερά και όχι κεντροαριστερά σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κυριαρχούν στον χώρο του κέντρου και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Οι λογικές Πολάκη μπορεί αν περνάνε στον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν περνούν στην κοινωνία και με τον μεσαίο χώρο των αναποφάσιστων  ψηφοφόρων.

Η απάντηση για το που θα διαχυθούν οι χιλιάδες αριστερόστροφοι ψήφοι περνάει μέσα από την δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα κινείται κεντροαριστερά με νέα πρόσωπα και σύγχρονο λόγο. Με αποκήρυξη των μπαχαλάκηδων και άλλων αριστερών κλισέ για την αγορά και την ελληνική οικονομία.
Και ίσως αυτό να βρίσκεται τόσο στο μυαλό του Πάνου Σκουρλέτη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου που βλέπουν ότι το σύγχρονο ιδεολογικό περιεχόμενο που θα δώσει απαντήσεις στους πολίτες λείπει εντελώς από τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά συνέπεια το ισχυρό πλεονέκτημα του Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο ότι έχει την υποστήριξη του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς αλλά και όσοι εκπροσωπούν την Κεντροαριστερά και Αριστερά δεν μπορούν να πείσουν σαν αυθύπαρκτες προσωπικότητες. Πόσο μάλλον όταν ιδεολογικά τα κόμματά τους ανήκουν πλέον στο φθαρμένο συμβατικό πολιτικό ιστό.

Το εμβόλιο θα καθορίσει τις κάλπες

Όλα αυτά συνηγορούν στην άποψη ότι αυτή τη φορά μπορεί ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί τις εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές. Πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Μόλις κυκλοφορήσει το εμβόλιο και αρχίσει να διαφανεί ότι υπάρχει ελπίδα για το τέλος του κορονοϊού. Από τις αρχές του 2021 δηλαδή και μέχρι τις αρχές του Μαίου. Τότε είναι μια πιθανή περίοδος που θα μπορούσαν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Για να δούμε τι θα δούμε μέχρι τότε…

The post Πρόωρες εκλογές εισηγούνται στον Μητσοτάκη appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα