Προς αποφυλακιση ο εφραιμ...

14:05 2/2/2012 - Πηγή: Fimotro
ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΦΕΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΓ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ
Το πρώτο -περίπου αναμενόμενο- βήμα για την αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους έκανε ο ηγούμενος Εφραίμ μετά την θετική εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Π. Μαντζούνη ο οποίος έμεινε σταθερός στην άποψη που είχε εκφράσει...
και κατά τη διάρκεια της απολογίας όταν είχε διαφωνήσει με την κρίση της ανακρίτριας ότι ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου πρέπει να προφυλακιστεί. Η εισαγγελική
πρόταση όμως δεν είναι δεσμευτική και τον τελικόλόγο έχει η ανακρίτροια Ειρήνη Καλού η οποία εξ αρχής είχε ζητήσει την προσωρινή του κράτηση, άποψη που τελικά ασπάστηκε και το Συμβούλιο Εφετών. Αν η αίτηση αποφυλάκισης απορριφθεί, τότε ο ηγούμενος μ πορεί να προσφύγει αυτή τη φορά στο Συμβούλκιο Εφετών.
Στην αίτησή του πάντως ο κ.,Εφραίμ επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που αντιμετωπιζει αλλά και ζητήματα ουσίας, αφού αναφέρει πώς είναι αθώος.
Ο ηγούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος παραμονή Χριστουγέννων με βούλευμα του Συμβουλιου Εφετών , ζητεί να αντικατασταθεί η κρατησή του αφού όπως αναφέρει ούτε ύποπτος φυγής είναι, ενώ είναι γνωστής διαμονής. Αναφέρεται δε τόσο στα στοιχεία που -κατά την αποψή του- καταδεικνύουν την αθωότητα του, καθώς επίσης και στα προβλήματα υγείας τα οποία επιτείνει η φυλάκισή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα