ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

15:56 4/4/2011 - Πηγή: Fimotro
ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"...
Μετά από σειρά ετών και υπό την πίεση πρόσφατων δημοσιευμάτων πολλών εφημερίδων για το ζήτημα του ελέγχου που διενεργεί το ΣΔΟΕ, σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του στενού συνεργάτη και διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Σωτήρη Καρατζά, ο...
Νικήτας Κακλμάνης "θυμήθηκε" δημοσιεύματα της εφημερίδας "Το Παρασκήνιο" και απαντά με αγωγή, απαιτώντας συνολικά 300.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης ενάγει την
εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Παρασκήνιο της Κυριακής" επικαλούμενος δημοσίευμά της στο φύλλο της 7ης Απριλίου 2006 και άλλο του περασμένου Δεκεμβρίου. Η πολύχρονη αυτή σιωπή σαφώς δημιουργεί ερωτήματα, δεδομένου ότι η αγωγή κατατίθεται σε μια μάλλον "πονηρή" συγκυρία: Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι γνωστό ότι το ΣΔΟΕ έχει στο στόχαστρο της έρευνάς του το πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων του κ. Καρατζά και της οικογενείας του. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε το δημοσίευμα του Βήματος, όπου αναφέρεται επί λέξει: "Έρευνα του ΣΔΟΕ για το αόρατο δεξί χέρι του Κακλαμάνη - Γιατί ελέγχονται οι επενδύσεις του από τις Βρυξέλλες ως την Ελαφόνησο" με ημερομηνία 16/1/2011.

Είναι γνωστό ότι το όλο ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Παρασκήνιο της Κυριακής", δημοσιεύματα της οποίας αποσκοπούσαν στην ουσιαστική πληροφόρηση (και μόνον) του αναγνωστικού κοινού. Τώρα, επτά μόλις ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας (πενταετία), εντός της οποίας σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο ο ενάγων έχει δικαίωμα αγωγής, ο Νικήτας Κακλαμάνης σπεύδει να εκφοβίσει υλοποιώντας το δικαίωμα που ο νόμος του δίδει. Κι αυτό, εν μέσω ερευνών του ΣΔΟΕ και πάντως πριν παραδοθεί το σχετικό πόρισμα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ομάδα βουλευτών ετοιμάζεται να θέσει ερώτημα στην Βουλή για να πληροφορηθεί σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ. Μήπως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο κ. Κακλαμάνης προσπαθεί με την απαράδεκτη αγωγή του να σπείρει τον τρόμο φιμώνοντας την ελευθεροτυπία, βάλλοντας ουσιαστικά κατά της διαφάνειας και της ελευθερίας της έκφρασης που τόσο επίμονα αποζητά ο ελληνικός λαός;

Όπως και να 'χει, η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με το προφίλ του πολιτικού που ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης επιδιώκει ασκόπως να προβάλλει, είναι παντελώς απαράδεκτη για λειτουργό της Πολιτικής και για άνθρωπο που υπηρέτησε και υπηρετεί τα "κοινά", ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια προκλητικότατη αντίδραση, ενδεικτική του πανικού στον οποίο ο ίδιος έχει εσχάτως περιέλθει.
Keywords
Τυχαία Θέματα