Προβαδισμα ψηφων και εντυπωσεων για τον ρομνεϊ πριν το νιου χαμσαιρ

06:57 9/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Πυρά για την πρότερη επαγγελματική του δραστηριότητα δέχτηκε ο Μιτ Ρόμνεϊ σε ντιμπέιτ το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ των έξι υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης στο Νιου Χαμσάιρ. Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Bain...
Capital, εταιρείας που αγόραζε και αναδιάρθρωνε οικονομικά προβληματικές επιχειρήσεις, επικρίθηκε από τους αντιπάλους του ότι πολλοί εργαζόμενοι απολύθηκαν εξαιτίας της δράσης του. Ο ίδιος υποστηρίζει αντίθετα ότι
δημιούργησε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο μέχρι σήμερα πιθανότερος για το χρίσμα Ρόμνεϊ επικέντρωσε την κριτική του κατά του Μπαράκ Ομπάμα αφήνοντας, όπως σημειώνει το BBC, τους αντιπάλους του να βάλλουν κατά του ίδιου και μεταξύ τους, σε μία προσπάθεια να επικρατήσουν στο άτυπο αγώνα και να καταλάβουν τη δεύτερη θέση.

Ο Ρικ Σαντόρουμ, ο Ρον Πολ και ο Νιουτ Γκίνγκριτς επέκριναν κυρίως τις οικονομικές πολιτικές των αντιπάλων τους ενώ επεκτάθηκαν και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το Ιράν και τη πρόσφατη διαμάχη των Στενών του Ορμούζ.

Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά ζητήματα, για τα οποία στις ΗΠΑ υποψήφιοι και ψηφοφόροι δίνουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία, οι έξι των Ρεπουμπλικάνων αλλά και η Μισελ Μπάκμαν που αποσύρθηκε την περασμένη εβδομάδα, εστιάζουν τις αξίες της οικογένειας.

Οι περισσότεροι παίρνουν σκληρή θέση κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου που επιτρέπονται σε ελάχιστες πολιτείες και όχι σε ομοσπονδιακό επίπεδο και κατά των αμβλώσεων που τυπικά επιτρέπονται αλλά στην πράξη πολιτειακοί νόμοι βάζουν πολλούς περιορισμούς.

Ορισμένοι τάσσονται ακόμη υπέρ αυστηρότερων μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης όπως κατά της μεταρρύθμισης του Ομπάμα στην υγεία σε συνδυασμό φυσικά με τις περικοπές στα κονδύλια της πρόνοιας απόρροια της σταθερής θέσης των Ρεπουμπλικάνων για μικρότερο κράτος.

Με το βλέμμα στο Νιου Χαμσάιρ

Η εμφάνιση του Μιτ Ρόμνεϊ στο ντιμπέιτ του Σαββάτου (άλλο ένα ακολουθεί την Κυριακή) του δίνει περισσότερους πόντους στην διαμάχη με την εκστρατεία των επτά υποψηφίων να είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα.

Αν και οι προκριματικές εκλογές της ερχόμενης Τρίτης –οι δεύτερες στον μακρύ αγώνα των 50 πολιτειών– διεξάγονται στο του Νιου Χαμσάιρ αλλά οι υποψήφιοι έχουν ήδη επικεντρώσει την προσοχή τους στη Νότια Καρολίνα και τη Φλόριντα, δύο μεγάλες πολιτείες που κρίνουν πολλά σε κομματικό επίπεδο αλλά και σε εθνικό την ώρα της κάλπης.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Ρόμνεϊ το προβάδισμα στο Νιου Χαμσάιρ με τον Ρον Πολ να έρχεται δεύτερος με 20%.
Keywords
Τυχαία Θέματα