Προβληματα σε ολη την ελλαδα απο την κακοκαιρια

08:47 7/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ. Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται...
εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου. Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών λόγω κατολίσθησης.

Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων
χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο, Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

Παράλληλα, θα υπάρχει υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγινε απόψε στο Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων νομού Έβρου στην Ορεστιάδα.

Στην ενδεχόμενη εκκένωση αποφασίστηκε να συμμετέχουν οχήματα των δήμων, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις περιοχές αυτές θα υπάρχει και έντονη παρουσία του στρατού και της ΕΜΑΚ-Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδων διάσωσης εθελοντών για συνδρομή.

Το συντονιστικό συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, ενώ συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες εκτιμάται ότι αν η εισροή των νερών από τη Βουλγαρία συνεχιστεί με την ίδια ταχύτητα και ροή, ενδέχεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα μεγαλύτερα των καταστροφικών πλημμυρών που συνέβησαν στην περιοχή το 2006, όταν η ταχύτητα των νερών είχε αγγίξει τα 1800 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.

Σήμερα η εκτίμηση για το δυσοίωνο σενάριο είναι ότι τα νερά, με την ταχύτητα που εισέρχονται, είναι δυνατόν να ξεπεράσουν τα 2100 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο. Ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και στις επόμενες ώρες ενδεχομένως θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ματαίωση πτήσεων στα Ιωάννινα

Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, οδήγησαν στην ματαίωση των βραδινών πτήσεων 880 και 809 από Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα. Οι ριπαίοι πλάγιοι άνεμοι ισχύος 40 κόμβων, που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ασφαλείς πτήσεις αεροσκαφών και η «Olympic Air» οδηγήθηκε στις ματαιώσεις τους. Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν προς Γιάννινα και Αθήνα, θα ταξιδέψουν με αυριανές πτήσεις, ή οδικά για τους προορισμούς τους.

Προειδοποίηση για πλημμύρες στον Άρδα

Για τον κίνδυνο πλημμύρων από ενδεχόμενη αύξηση της ροής στον ποταμό Άρδα (παραπόταμο του Έβρου), προειδ
Keywords
Τυχαία Θέματα