ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων προκαλούν οι δυνατοί άνεμοι. Ειδικότερα δεν εκτελέστηκαν από Πειραιά το δρομολόγιο του ταχύπλοου «Σούπερ Τζετ» για Μήλο, Iο, Θήρα, Νάξο και Μύκονο ενώ δεν αναχώρησε και «ιπτάμενο δελφίνι» για Πόρο και Yδρα...
Επίσης από Ραφήνα δεν αναχώρησε το «Σι Τζετ» για Τήνο, Μύκονο
και Πάρο.

Τα υπόλοιπα πρωινά δρομολόγια έγιναν κανονικά όπως και αυτά από Λαύριο και Ραφήνα.

Μετ΄ εμποδίων εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε αρκετές πορθμειακές γραμμές. Δεν αναχωρούν πλοία από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη, από Καβάλα για Πρίνο, από Aγιο Κωνσταντίνο και Βόλο. Με κλειστού τύπου πλοία γίνονται δρομολόγια στην γραμμή Κεραμωτή - Θάσου.

Στη γραμμή Σαλαμίνα - Πέραμα δεν γίνονται δρομολόγια με τα μικρά σκάφη που μεταφέρουν μόνο επιβάτες ενώ στην γραμμή Σαλαμίνα - Πειραιά τα μικρά σκάφη αναχωρούν με σημαντική καθυστέρηση.

Προβλήματα όπως υπήρξαν και την Κυριακή καθώς το πλοίο «Άκουα Σπίριτ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιο του για Θήρα - Θηρασιά - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Νάξο - Πάρο - Σύρο. Από το λιμάνι της Ανάφης επρόκειτο να επιβιβασθούν εννέα επιβάτες, οι οποίοι τελικά θα ταξίδευαν στον προορισμό τους με το πλοίο «Πρέβελης»

Επίσης η Πυροσβεστική από το πρωί έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για αντλήσεις από Πειραιά, Καστέλλα, Δαφνί, Περιστέρι, Πέραμα και άλλες περιοχές ωστόσο οι πυροσβέστες προχώρησαν σε ενέργειες σε τέσσερις περιπτώσεις. Το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 35 κλήσεις για κοπές δέντρων και απόσυρση αντικειμένων που είχαν πέσει κυρίως από κέντρο Αθήνας, Αιγάλεω. Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Διόνυσο, Εκάλη, Ροδόπολη και Αγιο Στέφανο.
Keywords
Τυχαία Θέματα