Προβληματιζει η σταση πουτιν για την αεροπορικη τραγωδια στο σινα...

09:30 4/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε την Δευτέρα στην τηλεόραση στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την αεροπορική ...
τραγωδία του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά και με υποτονική φωνή, επανέλαβε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Airbus A321.

Επρόκειτο για ένα βίντεο με μια σύντομη ομιλία του Ρώσου προέδρου, που αναφέρθηκε στην μεγαλύτερη τραγική αεροπορική τραγωδία, που έπληξε την
Ρωσία τα τελευταία χρόνια και στην οποία έχασαν την ζωή τους 224 Ρώσοι πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά και που έδωσε στην δημοσιότητα το Κρεμλίνο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Οι Times της Μόσχας αναφέρουν ότι σε μια χώρα που κάθε ενέργεια του Βλαντιμίρ Πούτιν τυγχάνει ευρείας κάλυψης από την δημόσια τηλεόραση, η σε μεγάλο βαθμό απουσία και σιωπή του Πούτιν, σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στην Χερσόνησο του Σινά, έχει προκαλέσει ερωτηματικά σε πολιτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους.

Ο Alexei Naryshkin, δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy, το περασμένο Σάββατο αναρωτήθηκε: «Πού είναι ο Πούτιν;», σε σχόλιο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και ανέφερε ότι: «Σήμερα περιμένω τον πρόεδρο Πούτιν περισσότερο από ποτέ. Όχι μια δήλωση από το Κρεμλίνο, αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο ζωντανά».

Τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία μετέδωσαν τα συλλυπητήρια του Ρώσου προέδρου στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας το Σάββατο και την Κυριακή η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε εθνικό πένθος στην μνήμη των νεκρών.

Η τακτική της καθυστέρησης εκ μέρους του Ρώσου προέδρου για δηλώσεις σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα του ρωσικού αεροσκάφους είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι ακόμα επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία, αναφέρει ο ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής, Dmitry Oreshkin, στους Times της Μόσχας. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι, όταν πριν 15 χρόνια βυθίστηκε το υποβρύχιο Kursk, μια από τις χειρότερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία του ρωσικού ναυτικού, ο Πούτιν δεν έκανε για μέρες καμιά δημόσια εμφάνιση, μέχρι να αξιολογηθεί πλήρως το συμβάν.

Ο Stanislav Belkovsky, διευθυντής στη think tank «Center for National Strategy», που έχει την έδρα της στη Μόσχα, υποστήριξε στους Times της Μόσχας, ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν εμπλέκεται με γεγονότα που αφορούν το εσωτερικό της χώρας, επειδή στην χώρα δεν συμβαίνει το ίδιο όπως με τους ηγέτες στη Δύση και εξήγησε, ότι στη Ρωσία οι πολιτικοί δεν αισθάνονται υπόλογοι απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι στην περίπτωση της πτήσης ΜΗ 17 της Malaysia Airlines, που το αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση που θα μπορούσε να έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Η Yekaterina Schulmann, Ρωσίδα πολιτική επιστήμονας, δήλωσε για την «σιωπή» του ισχυρού άνδρα της χώρας: «Στην ρωσική παράδοση μια μη προγραμματισμένη εμφάνιση του επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορούσε να σημαίνει κακοτυχία από μόνη της, ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο γίνεται».
Keywords
Τυχαία Θέματα