''ψευτης ο νετανιαχου''...

19:48 1/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, χαρακτήρισε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «ψεύτη», αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα...

«Δεν έχουμε δει τίποτα άλλο από την πλευρά του Νετανιάχου από ψέματα και ενέργειες με σκοπό να παραπλανήσει και να τρομοκρατήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, αλλά η τελευταία δεν θα αφήσει αναπάντητα τα ψέματα αυτά», δήλωσε ο κ. Ζαρίφ στην ιρανική τηλεόραση από τη Νέα Υόρκη.
Στη διάρκεια συνομιλίας του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ
Ομπάμα, ο κ. Νετανιάχου ζήτησε «την πλήρη κατάργηση του ιρανικού πυρηνικού στρατιωτικού προγράμματος» και την διατήρηση των κυρώσεων στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
«Εδώ και 22 χρόνια, το σιωνιστικό καθεστώς ψεύδεται επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι το Ιράν θα αποκτήσει ατομική βόμβα σε έξι μήνες. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια ότι πρόκειται για ψέματα και να αποτρέψει την αναπαραγωγή τους», πρόσθεσε ο κ. Ζαρίφ.
Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι προσπαθεί να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα, κατηγορία την οποία απορρίπτει το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει ότι το πρόγραμμά τους είναι απολύτως ειρηνικό.
Ο κ. Νετανιάχου απέρριψε την «εκστρατεία γοητείας» του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί, τονίζοντας ότι «προτίθεται να αντιπαραθέσει την αλήθεια στην εκστρατεία των ωραίων λέξεων και των χαμόγελων».
Ο κ. Ζαρίφ δήλωσε ότι «ο Νετανιάχου είναι ο πιο απομονωμένος ηγέτης στους κόλπους του ΟΗΕ».
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα μιλήσει εντός της Τρίτης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα