Ραιχενμπαχ: ειμαι σιγουρος οτι η ελλαδα θα τα καταφερει

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ειδικότερα...
σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Ράιχενμπαχ στη συνάντησή τους συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας
στις άλλες χώρες, ώστε να γίνουν ειδικότερα ξένες επενδύσεις στη χώρα προκειμένου να διασφαλισθούν μελλοντικά οι δυνατότητες οικονομικής μεγέθυνσης και καλύτερης ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πόσο αισιόδοξος είναι με τον τρόπο που η νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση του χρέους στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα απάντησε:

«Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο μέσα στους επόμενους μήνες και είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του ο κ. Δήμας προέβη στις εξής δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

«Κατ’ αρχάς, είχαμε μία πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον κύριο Reichenbach και τους συνεργάτες του. Πρώτα συζητήσαμε βέβαια για την ανάγκη των διαρθρωτικών αλλαγών. Γιατί για να μειωθεί το έλλειμμα με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο, αλλά και για να τεθούν οι βάσεις για την αναγκαία ανάκαμψη, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, τόσο στο Δημόσιο τομέα, όσο και στην οικονομία ευρύτερα. Πέραν αυτού, συζητήσαμε ειδικότερα θέματα, όπως αυτό το οποίο είπε ο κύριος Reichenbach, πώς θα ανακτήσει η χώρα μας την καλή της εικόνα, το καλό της όνομα διεθνώς, δεδομένου ότι έχει υποστεί πολλές επιθέσεις, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες. Και η ανάκτηση του καλού ονόματος της χώρας είναι σημαντική, τόσο για τις επενδύσεις όσο και για την προσέλκυση τουριστών, αλλά και για μία σειρά άλλων πολύ κρίσιμων για εμάς επιδιώξεων. Θέσαμε, λοιπόν, τις βάσεις για την συνεργασία και για να βρούμε κατάλληλους ειδικούς από άλλες χώρες με τους οποίους να συνεργαστούμε, ώστε να έχουμε γρηγορότερα και καλά αποτελέσματα».

Κλείνοντας, τόνισε:

«Θα είμαστε σε συνεχή συνεργασία ώστε να έχουμε αποτελέσματα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά μας ενδιαφέρει να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για αυτή τη συνεργασία».
Keywords
Τυχαία Θέματα