Ρευστο το σκηνικο για το χρισμα των ρεπουμπλικανων δειχνουν νεες δημοσκοπησεις

07:38 14/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο υπερσυντηρητικός Ρικ Σαντόρουμ προηγείται του βασικού του αντιπάλου Μιτ Ρόμνεϊ σε δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα τη Δευτέρα, 15 ημέρες πριν από την προκριματική εκλογή των Ρεπουμπλικάνων στο Μίσιγκαν. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που...
έγινε από την Public
Policy Polling, ο Σαντόρουμ συγκεντρώνει το 39% των ψήφων στο Μίσιγκαν, έναντι του 24% για τον Ρόμνεϊ, 12% για τον Ρον Πολ, και 11% για τον Νιουτ Γκίνγκριτς.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την American Research Group, ο Σαντόρουμ συγκεντρώνει ποσοστό 33%, έναντι 27% για τον κ. Ρόμνεϊ. Έπονται με 21% ο Γκίνγκριτς και 12% ο Ρον Πόλ.

Οι ακραίες θέσεις του Σαντόρουμ σε θέματα ηθικής και γενικότερα σε κοινωνικά θέματα φαίνεται του εξασφαλίζουν ψήφους στο προτεσταντικό το κομμάτι της Ρεπουμπλικανικής δεξιάς στις ΗΠΑ, που όμως δεν είναι το μοναδικό.

Οι καθολικοί, ένα υπολογίσιμο κομμάτι του πληθυσμού με ισχυρή επιρροή διά μέσου οργανώσεων, θα επέλεγαν τον Ρόμνεϊ σε μία πιθανή αναμέτρηση με τον Ομπάμα με 44% έναντι 42%.

Η ίδια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos δείχνει οι καθολικοί το θρήσκευμα έχουν θετική γνώμη για τον Μπαράκ Ομπάμα σε ποσοστό 37%. Αντίθετη γνώμη έχει το 48% των καθολικών.

Η αναμέτρηση στο Μίτσιγκαν γίνεται στις 28 Φεβρουαρίου, ταυτόχρονα με αυτή στην Αριζόνα.

Οι τρεις νίκες του Σαντόρουμ την περασμένη εβδομάδα -στο Μιζούρι, το Κολοράντο και την Μινεσότα- τον έφεραν και πάλι σε καλή θέση στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν μέχρι τώρα το φαβορί, χάρη στη συντριπτική νίκη του στη Φλόριντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα