Ρ.σαντορουμ και μ. ρομνεϊ ελπιζουν σε νικη σε αριζονα και μισιγκαν πριν τη σουπερ τριτη

12:54 28/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία διεξάγονται την Τρίτη. Οι προκριματικές εκλογές σε Αριζόνα και Μίσιγκαν θα αποτελέσουν το τελευταίο τεστ πριν την «Σούπερ Τρίτη», οπότε διεξάγονται εκλογές σε 10...
Πολιτείες. Αν και στο Μίσιγκαν αναμένεται να κερδίσει ο Μιτ
Ρόμνεϊ, ο οποίος μεγάλωσε στην περιοχή και όπου ο πατέρας του διετέλεσε κυβερνήτης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ρικ Σαντόρουμ που έρχεται δεύτερος, ακολουθεί σε πολύ μικρή απόσταση.

Στην Αριζόνα προηγείται ο Μ.Ρόμνεϊ.

Τα δύο φαβορί για το χρίσμα, Μ.Ρόμνεϊ και Ρ.Σαντόρουμ έστρεψαν τα πυρά τους ο ένας στον άλλο. Ο Μιτ Ρόμνεϊ κάλεσε τον Ρ.Σαντόρουμ που έχει επικεντρωθεί σε κοινωνικά θέματα, να στρέψει το βλέμμα του στην οικονομία.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης δήλωσε ότι ο Ρ.Σαντόρουμ «είναι καλό παιδί», αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

«Καταλαβαίνω γιατί χάνονται δουλειές, γιατί δημιουργούνται, καταλαβαίνω τι συμβαίνει με το εταιρικό κέρδος, πού πηγαίνει εάν το πάρει η κυβέρνηση» ανέφερε σε υποστηρικτές του ο Μιτ Ρόμνεϊ.

«Πιστεύω ότι το να δημιουργήσει κανείς θέσεις εργασίας, βοηθά να είναι πρόεδρος κάποιος που εργαζόταν. Και εγώ έχω εργαστεί» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ, δήλωσε ότι είναι «αστείο» να τον κατηγορεί ο Μ.Ρόμνεϊ ότι δεν είναι πραγματικά συντηρητικός.

Σε κείμενό του στη Wall Street Journal, ο Ρικ Σαντόρουμ ανέφερε ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει ξεκινήσει «μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τις αυξήσεις φόρων και αμοιβών στη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, από τη δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας και από την επιθετική επιδίωξη δεσμεύσεων».

Οι αναμετρήσεις έρχονται την ημέρα των «γενεθλίων» του ρεπουμπλικανικού κόμματος το οποίο ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1854.
Keywords
Τυχαία Θέματα