Σαμαρας: "η ελλαδα εχει μεγαλη αναγκη για εκλογες οσο ποτε"

09:31 10/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη για διεξαγωγή εκλογών επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική του δήλωση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο βοήθειας. «Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για εκλογές όσο ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης
Σαμαράς. «Παλέψαμε για να αποτρέψουμε...
πρόσθετη ύφεση» πρόσθεσε.

«Ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων – έμειναν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πάλεψε για να αποτραπεί προσθετή ύφεση, ενώ απορρίφθηκαν η νέα αύξηση των αντικειμενικών άξιων και περισσότερα λουκέτα.

«Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που χρειάζεται η χώρα: μέτρα ανάκαμψης. Στη ΝΔ διαβλέψαμε έγκαιρα ότι ήταν λάθος η συνταγή» είπε, ενώ άφησε αιχμές για το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια ακόμα και τώρα».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «σήμερα διαχειριζόμαστε τη ζημία που έγινε τα τελευταία δυο χρόνια».

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η συνταγή που εφαρμόζεται είναι λάθος και κανένας λαός δεν αντέχει συνεχείς θυσίες χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ.

Έκλεισε τη δήλωσή του, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και η ΝΔ, «όταν έλθει η ώρα, θα κρατήσει ακέραιη τη μεγάλη υπόσχεση για ελπίδα στη χώρα μέσα από ανάπτυξη».

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:

Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση για το καινούργιο δάνειο!
Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο.

Πετύχαμε, παρ' όλα αυτά, αρκετά πράγματα:

--Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι.

Μόλις χθες το απόγευμα, μας στάλθηκε κείμενο συμφωνίας που περιείχε ακόμα την κατάργηση των δύο μισθών! Τελικά το ματαιώσαμε.

--Ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Επέμεινα να εξαιρεθούν από κάθε νέα μείωση οι χαμηλότερες επικουρικές και οι κύριες συντάξεις. Και έτσι έγινε…
Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να «διαλέξουμε» αν τάχα θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η Τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία.
Υπήρξε ολονύχτια διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό. Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Μετά από μεγάλη επιμονή δέχθηκαν οι συνολικές περικοπές να είναι οι μισές απ' αυτές που ζητούσαν, ώστε να παραμείνουν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων.
-- Απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση των πάντων.
-- Δώσαμε ακόμα τη μάχη, ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους μισθούς. Κι αυτό έγινε.
Με δύο λόγια, παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, πρόσθετη ανεργία, πρόσθετα λουκέτα…

Σήμερα διαχειριζόμαστε τη ζημιά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Διότι το χρέος
Keywords
Τυχαία Θέματα