ΣΑΜΑΡΑΣ:ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

09:10 3/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή και με τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς αποκλείει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Παράλληλα, τονίζει πως το μνημόνιο είναι «παράδειγμα προς αποφυγή» και χαρακτηρίζει
το ΠΑΣΟΚ ως «το πρόβλημα της χώρας»...

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι είναι ζήτημα χρόνου το να προηγηθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, και να εξασφαλίσει καθαρή εντολή από μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία. Ωστόσο, επισημαίνει ότι «ο κόσμος που απογοητεύεται από το ΠΑΣΟΚ, κοντοστέκεται πριν κάνει το επόμενο βήμα προς τη ΝΔ».
«Το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο των ψεμάτων που είπε και των αδιεξόδων στα οποία παγίδεψε την οικονομία» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας κάθε περιθώριο συνεργασίας.
Σχετικά με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθυμίζει πως «συνεργάστηκαν πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης να περάσει τα αδιέξοδά της», τους χαρακτηρίζει συνυπεύθυνους και ξεκαθαρίζει πως «η πόρτα μιας προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας είναι κλειστή».
Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση πως «με την πολιτική της προχωρεί στην εκποίηση και όχι στην αξιοποίηση» και επισημαίνει πως «δεν θα προσέλθει σε κανένα διάλογο για την οικονομία καθώς δεν μας ζητούν υπευθυνότητα, μας ζητούν συνενοχή. Δεν θα τους την προσφέρουμε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του κόμματός του, διαβεβαιώνοντας πως «οι φωνές όλων ακούγονται μέσα στη ΝΔ», ενώ επιτίθεται σε όσους εκτός ΝΔ δημιουργούν θόρυβο για «ανύπαρκτο εσωκομματικό ζήτημα». Τέλος, χαρακτηρίζει τις σχέσεις του με τον Κώστα Καραμανλή ως πολύ καλές και επισημαίνει πως «εμείς τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν τους τακτοποιήσαμε, και εκείνος θα επιλέξει πότε θα μιλήσει»
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα «αδιέξοδά της και με τις αδυναμίες στη λειτουργία της» που την οδηγούν σε πρόσθετα μέτρα, τονίζοντας πως υπάρχουν αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους, «τόσο για το 2010 όσο και για το 2011».
«Το μνημόνιο προέβλεπε έλλειμμα 8,1% του ΑΕΠ για το 2010. Ο εφετινός Προϋπολογισμός, λίγους μήνες αργότερα, το αναθεωρούσε στο 9,4% του ΑΕΠ. Και σήμερα αυτό εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί αρκετά υψηλότερα από το 10% του ΑΕΠ. Παρά τη λήψη μέτρων εκτός μνημονίου, την περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη δημιουργία ενός τεράστιου "εσωτερικού χρέους", ύψους 5,4 δισ. ευρώ μόνο για το 2010 (ο πρώην Υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το πραγματικό έλλειμμα υπερβαίνει το 13% του ΑΕΠ). Έτσι, ενώ το "Μνημόνιο" προέβλεπε μέτρα 9,1 δισ. ευρώ για το 2011, ο Προϋπολογισμός επιβάλλει πρόσθετα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ η "Τρόικα", σήμερα, αναζητά νέα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, εξαιτίας του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στους πρώτους 2 μήνες του έτους. Συνεπώς
Keywords
Τυχαία Θέματα