Σας το προτεινουμε ανεπιφυλακτα...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Α. ΛΟΥΔΑΡΟΥ
Το «Δολοφονώντας τις σκιές» αποτελεί την πρώτη συγγραφική απόπειρα του δημοσιογράφου Αβέρκιου Λουδάρου. Πρόκειται για μυθιστόρημα, ουσιαστικά μία αλληγορία για τις σχέσεις εξουσίας. Ο συγγραφέας προσπαθεί να αναδείξει τη θέληση του ανθρώπου να...
εξουσιάζει και την ανάγκη του να εξουσιάζεται ή να αντλεί δύναμη από ανθρώπους που έχουν εξουσία. Παράλληλα, διά της αλληγορίας αυτής, υποδεικνύει ότι η διαφθορά αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κοινωνικής πυραμίδας, καθώς και
ότι βαθιά μέσα στον άνθρωπο βρίσκονται ριζωμένοι ο φόβος και η ματαιοδοξία, οι ηγεμόνες της ζωής, που οδηγούν ακόμα και σε αποτρόπαιες πράξεις.
Καθώς τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, τρέλας και φαντασίας είναι δυσδιάκριτα, ο φαραώ Τουταγχαμών (ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος) επιστρέφει για να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοκρατορία, την οποία πιστεύει ότι έχασε από σε βάρος του συνωμοσία. Θέλει να πάρει την εκδίκησή του.
Για να τον υπηρετήσουν, στρατεύονται μία σατανική θεότητα και ένας αστρικός θεός των Αζτέκων, ο Μικτλάν (θεός-σκελετός των νεκρών) και ο Μισκοάτλ (προσωποποίηση των νεκρών πολεμιστών που γίνονται άστρα μετά τον θάνατό τους). Πιστός στρατιώτης ο Gordo που εκπαιδεύει τον Muchacho, κάπου ανάμεσά τους παρεμβάλλεται και ο γιος του βασιλιά Μίνωα, Ανδρόγεως. Από τη στιγμή που ξυπνάει ο εφιάλτης του παρελθόντος, ότι κάποιος έμπιστος θα δολοφονήσει ξανά τον φαραώ, αρχίζει το κυνήγι των σκιών, με φόντο τη «σχέση» του Τουταγχαμών με τη Bullet. Στο μυαλό του Τουταγχαμών, όλοι είναι επίδοξοι δολοφόνοι και για να γλιτώσει από τον εφιάλτη, πρέπει να αναμετρηθεί μαζί τους.
Η παρουσίαση του βιβλίου «Δολοφονώντας τις σκιές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος», θα γίνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο βιβλιοκαφέ «Έναστρον» (Σόλωνος 101, Εξάρχεια), στις 19.30.
Keywords
Τυχαία Θέματα