Σμπωκος : δεν εχω καμια σχεση με μαυρο χρημα!

11:26 5/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
Ο Γιάννης Σμπώκος -ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και γενικός διευθυντής Εξοπλισμών από το 1997 έως το 2000- ο οποίος «πρωταγωνιστούσε» σε μεγάλο μέρος τους, με δήλωσή του στη δικαστική συντάκτρια Α. Κανδύλη και τo Real.gr ξεκαθαρίζει ότι : «Δεν...
έχω απολύτως καμία σχέση με “μαύρο” χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας
και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Οταν κληθώ από τις δικαστικές Αρχές, θα το αποδείξω με στοιχεία», υποστηρίζει. Εκτός από έκπληξη, έκδηλη είναι και η δυσαρέσκειά του «για τα όσα αναληθή γράφονται που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Για όλα όσα αποκαλύφθηκαν μετά την απολογία του Α. Τσοχατζόπουλου και την προφυλάκισή του, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε συμπληρωματική απολογία.
Ο Γ. Σμπώκος, αναφέρεται στα ημερολόγια του πρώην υπουργού, ο οποίος του ζητάει συνεχώς χρήματα. Χρήματα για τα οποία ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών δηλώνει άγνοια. Φράσεις όπως «Γιάννη, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις, εσύ δεν είσαι κλέφτης, δεν είσαι απατεώνας!» δείχνουν απρόσμενη τροπή στη συνεργασία των δύο ανδρών και παραπέμπουν σε ύποπτες πληρωμές γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Υπενθυμίζεται ότι την εποχή της παντοδυναμίας του Α. Τσοχατζόπουλου, ο Γ. Σμπώκος υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου το 1991. Επανεξελέγη το 2000, ωστόσο η εκλογή του ακυρώθηκε έπειτα από ένσταση. Στο ημερολόγιό του ο Ακης σχεδόν εκλιπαρεί τον άλλοτε έμπιστό του: «Γιάννη, εσύ ξέρεις, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς», ενώ σε άλλο σημείο μιλά ευθέως για «κοροϊδία»: «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας που έψαχνες για διάφορες λύσεις μεταφοράς, δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ΓΑΠ».
Keywords
Τυχαία Θέματα