Σε 29 κεντρικες δου "τρεχει" το νεο taxis

11:45 22/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Σε 29 μεγάλες εφορίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που αντιπροσωπεύουν το 70,3% των εσόδων της χώρας «τρέχει» το νέο Τaxis, ενώ έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα οι ΔΟΥ στις οποίες...
συγκεντρώνεται το 80% των εσόδων.
Με το νέο Taxis
ο φορολογούμενος θα μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ. Παράλληλα επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ και οι πληρωμές μέσω τραπεζών.
Όπως δήλωσε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας: «Το κορυφαίο αυτό έργο που επιτελείται εσωτερικά στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. Θέλω να επισημάνω ότι ήδη πετύχαμε και φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το στόχο της συμφωνίας, το οποίο είναι σημαντικό γεγονός, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τις εκταμιεύσεις των δόσεων.
Όμως, θέλω να τονίσω ότι δεν πετύχαμε αυτό το στόχο απλά επειδή το «γράφει» η συμφωνία, αλλά επειδή είναι το σωστό για τη χώρα και το ωφέλιμο για τον πολίτη. Αυτός ήταν και είναι ο οδηγός μας για κάθε δράση που υλοποιούμε στο υπουργείο».
Keywords
Τυχαία Θέματα