Σε «απτη προοδο» του κυπριακου προσβλεπει ο γ.γ. του οηε

07:17 21/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε μια «παραγωγική συνάντηση» και σε «απτή πρόοδο» προσβλέπει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν κατά τη διάρκεια του διημέρου των συνομιλιών για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη, στο «Γκρίντρι», του Λονγκ 'Αιλαντ της...
Νέας Υόρκης. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του OHE, «τα Ηνωμένα Έθνη παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ο Γενικός Γραμματέας προσβλέπει σε μια παραγωγική συνάντηση και σε απτή πρόοδο. Μετέφερε τις προσδοκίες του προς τους ηγέτες για
επίλυση του ζητήματος. Πιστεύει ότι με πολιτική βούληση και δέσμευση των δύο ηγετών, μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί μια τόσο αναγκαία επίλυση του προβλήματος στην Κύπρο».

Ο Μπαν Κι-μουν και η σύζυγός του θα παραθέσουν δείπνο προς τον πρόεδρο Χριστόφια, τον κ. Έρογλου, τις συζύγους τους και τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων την Κυριακή το βράδυ στην έπαυλη του «Γκρίντρι» και την επομένη το πρωί (τοπική ώρα) θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν χωριστές και κοινές συναντήσεις.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του διήμερου των συνομιλιών την Τετάρτη το πρωί, παρουσία των Χριστόφια και Έρογλου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα