Σε εξελιξη η συσκεψη των πολιτικων αρχηγων

16:07 5/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Στις 3.40 ξεκίνησε τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Είχε προηγηθεί η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον...
πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου
και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη.

Πρώτος προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς στις 15.25, για να ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου 15.28 και ένα λεπτό μετά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.Ο τελευταίος έκλεψε πάλι την παράσταση προσερχόμενος, με μια «ατάκα» του. «Προσέρχομαι με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να υπενθυμίσω τι είπε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χ. Σμιτ» δήλωσε, αναφερόμενος προφανώς στις απαιτήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου Α. Μέρκελ έναντι της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι ο Χ. Σμιτ είχε αναφερθεί επικριτικά στη στάση της σημερινής κυβέρνησης της Γερμανίας τον περασμένο Οκτώβριο και είχε ζητήσει με χαρακτηριστικό τρόπο από την Ε.Ε. να κάνει ό, τι απαιτείται για τη διάσωση της Ελλάδας. «Αν οι Ευρωπαίοι δεν σκοπεύουν να σώσουν την Ελλάδα τότε θα τους πάρει ο διάολος» είχε δηλώσει συγκεκριμένα.

Σε άλλη του αναφορά στην Ελλάδα, μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο, ο 94χρονος Σμιτ είχε αναφέρει επίσης προσωπικά για τη Μέρκελ: «Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα