ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε από νωρίς χθες, το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το διήμερο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οι συγκεντρωμένοι, που, με την ευκαιρία της παρουσίας του πρωθυπουργού, διαμαρτύρονταν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, βρέθηκαν...
αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς προσπαθούσαν να εμποδίσουν την είσοδο στο ξενοδοχείο βουλευτών, δημάρχων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε έντεκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις, ενώ εκ μέρους των πολιτών υπήρξαν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς.Την ένταση πυροδότησε ακόμη περισσότερο ο λόγος του πρωθυπουργού στο συνέδριο, στον οποίο χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των πολιτών «αυταρχικές μεθόδους που προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του».Στο περιθώριο των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Προοδευτικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ, καθώς και με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης .

Επίσης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θ. Καρούντζο, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δημάρχους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα