Σε συμφωνια για την επιβιωση της μεσαιας ταξης καλει τους ρεπουμπλικανους, ο μπ. ομπαμα

Κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιβίωση ή μη της αμερικανικής μεσαίας τάξης χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα τις εξελίξεις στο Καπιτώλιο και τις διαβουλεύσεις Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών για το φορολογικό, μετά το συμβιβασμό για δίμηνη παράταση των...
φοροαπαλλαγών σε Αμερικανούς εργαζομένους. Η συμφωνία -την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος κύρωσε χαρακτηρίζοντάς την «καλή εξέλιξη, έστω και στο παρά πέντε πριν τις γιορτές»- πιστώνεται προσωπικά στον ίδιο τον Ομπάμα, που βγαίνει με ενισχυμένη την εικόνα ενός ηγέτη που μπορεί να σφυρηλατεί συναίνεση ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

«Σοβαρή και σκληρή
δουλειά περιμένει το Κογκρέσο και την κυβέρνηση μετά τις γιορτές» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας πως η συγκυρία αποτελεί για τη μεσαία εισοδηματική τάξη «ώρα επιβίωσης ή οικονομικής εξουθένωσης».

Οι πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν στην Ουάσινγκτον ότι αυτή η διαμάχη για τις φοροαπαλλαγές είναι ικανή να αναζωπυρωθεί από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012 και μετά.

«Χάρη στη διακομματική συμφωνία στο νομοσχέδιο, οι Αμερικανοί πολίτες που εργάζονται θα συνεχίσουν να έχουν φοροαπαλλαγές, το όφελος από τις οποίες το υπολογίζω προσωπικά στα χίλια δολάρια ανά νοικοκυριό» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Οταν ξανασυνεδριάσει μετά τις διακοπές το Κογκρέσο, θέλω να εργαστεί χωρίς να γίνονται δράματα, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να προκύψει και μια νέα παράταση των φοροαπαλλαγών μέχρι το τέλος του 2012 για τους εργαζόμενους καθώς επίσης και για τα επιδόματα των ανέργων» υπογράμμισε με νόημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα