ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τη συμφωνία μείωσης...
του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά,
την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παρήγα, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ζήτησε διευκρινίσεις όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων, δυο θέματα τα οποία ακόμα, όπως είπε, δεν έχουν ρυθμιστεί απολύτως και δεν υπάρχει τελική απόφαση. Ο κ. Βενιζέλος έδωσε τις σχετικές διευκρινίσεις επεξηγηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύντομη συζήτηση μεταξύ των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά περιορίστηκε σε τεχνικά και όχι πολιτικά ζητήματα.

Στην επικοινωνία του υπουργού οικονομικών με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε -σύμφωνα με στενό συνεργάτη του- ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ενημέρωση. «Σε είδα το απόγευμα, και μου αρκεί. Πείσθηκα για μια ακόμη φορά ότι μπορείς να πουλήσεις άμμο στους βεδουίνους και ψυγεία στους Εσκιμώους», είπε ο κ. Καρατζαφέρης στον υπουργό, σύμφωνα πάντα με τον στενό του συνεργάτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα