Σε τεσσερις δοσεις η βοηθεια στην ισπανια

17:33 12/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Σε τέσσερις δόσεις θα εκταμιευτούν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια διάσωσης στην Ισπανία, με τη μεγαλύτερη δόση -ύψους 45 δισ. ευρώ- να έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξε το...
Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 9 Ιουλίου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, προβλέπονται επιπλέον κεφάλαια για τη χρηματοδότηση μιας εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού, η οποία θα αναλάβει τα στοιχεία ενεργητικού που δεν εξυπηρετούνται.
Η πρώτη δόση που θα εκταμιευτεί τον Ιούλιο
αναμένεται να ανέλθει σε 30 δισ. ευρώ και θα παραμείνει στα ταμεία του EFSF για κάλυψη τυχόν «έκτακτων αναγκών» των ισπανικών τραπεζών. Το ποσό αυτό θα περιλαμβάνει ένα «μαξιλάρι μακροπρόθεσμης ασφάλειας» ύψους 10 δισ. ευρώ.
Η δεύτερη και μεγαλύτερη δόση θα εκταμιευθεί τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής, σύμφωνα με το έγγραφο.
Η τρίτη δόση της βοήθειας θα εκταμιευτεί στα τέλη του 2012, ενώ η τέταρτη δόση θα έχει δοθεί ως τα τέλη του Ιουνίου 2013. Και οι δύο τελευταίες δόσεις θα ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ έκαστη.
Επιπλέον κεφάλαια της τάξης των 25 δισ. ευρώ θα διατεθούν από το EFSF προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού, η οποία θα συγκεντρώσει τα επισφαλή δάνεια των ισπανικών τραπεζών.
Keywords
Τυχαία Θέματα