ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟ

20:06 2/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Τριακόσιοι τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας στο Ντουεκουέ, στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού, "οι περισσότεροι" από τις δυνάμεις του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα προέδρου Αλασάν Ουαταρά...

όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci).
"Τουλάχιστον 800 άνθρωποι" σκοτώθηκαν στο Ντουεκουέ την Τρίτη 29 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία πήραν τον έλεγχο της πόλης οι FRCI, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.
Οι
αριθμοί της Onuci θα "αναθεωρηθούν προς τα πάνω", διότι "η ομάδα που βρίσκεται επί τόπου συνεχίζει την έρευνα", υπογράμμισε ο Ν'Γκεφά, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη χώρα.
Εξάλλου σύμφωνα με την Onuci περισσότεροι απο 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους μισθοφόρους του Γκμπαγκμπό στο Ντουεκουέ.
"Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους μισθοφόρους του Γκμπαγκμπό προτού καταλάβουν την πόλη" οι δυνάμεις του Ουαταρά, επεσήμανε ο Ν'Γκεφά.
"Προτού καταλάβουν την πόλη" την Τρίτη οι δυνάμεις του Ουαταρά, "οι στρατιώτες και οι μισθοφόροι (του Γκμπαγκμπό) επιτέθηκαν στους κατοίκους του Βορρά, τους Ντιουλά (μεγάλη εθνοτική ομάδα του βορρά της χώρας που στην πλειονότητά της είναι μουσουλμάνοι) και τους κατοίκους της δυτικής Αφρικής", πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα