Σφοδρη επιθεση για την οικονομια εξαπελυσε ο σοσιαλιστης φρ. ολαντ στον ν. σαρκοζι

11:08 4/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, κατηγορώντας τον για οικονομικά και ηθικά σφάλματα, στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του. Ο Φρ.Ολάντ κατηγόρησε τον Νικολά Σαρκοζί ότι η...
πολιτική του οδηγεί την οικονομία στον γκρεμό. Ο χαμηλών τόνων Ολάντ, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν στρέφει
τα πυρά του κατά του Ν.Σαρκοζί, επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση: κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι είναι «πρόεδρος των προνομιούχων».

«Μπορώ ήδη να ακούσω τους πανικοβλημένους υπασπιστές του Νικολά Σαρκοζί να υποστηρίζουν ότι δεν θα ήταν σοφό να αλλάξει ο καπετάνιος στη μέση της καταιγίδας» ανέφερε σε ανοιχτή επιστολή του προς του ψηφοφόρους, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Liberation.

«Όταν το καράβι έχει ήδη προσαράξει, αυτή (η επιχειρηματολογία) μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει» αναφέρει ο Ολάντ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Η επίθεση του Σοσιαλιστή υποψήφιου έρχεται τη στιγμή που η απόσταση ανάμεσα στον Ολάντ και τον Ν.Σαρκοζί (με τον πρώτο να προηγείται στις δημοσκοπήσεις) έχει μειωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 9 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη -για το 2012- συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να επεξεργαστούν περαιτέρω τις προτάσεις που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου για ένα νέο σύμφωνο μεγαλύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα