Σιγα μην επειθε τους ελβετους ο στουρναρας...

15:26 4/2/2014 - Πηγή: Fimotro
ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΑΥΡΕΣ" ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Μια ακόμα απόπειρα πάταξης της φοροδιαφυγής του Γιάννη Στουρνάρα κατέληξε σε πλήρη αποτυχία. Δυστυχώς για την Ελληνική Οικονομία. Το ραντεβού του Στουρνάρα με την Ελβετή ομόλογό του πριν από λίγο, κατέληξε σε...
οριστικό ναυάγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελβετοί ανακοίνωσαν στον υπουργό οικονομικών ότι συμφωνούν με την Ελλάδα,
ώστε να φορολογηθούν οι «μαύρες» ελληνικές καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες.

Όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών τη Ελβετίας , «μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται παρωχημένα, πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε».
Η ελβετίδα υπουργός εξέφρασε τη βούληση της Ελβετίας για την ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με τις καταθέσεις από δω και πέρα, κάνοντας αναφορά στις σχετικές συμφωνίες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και του G20, αλλά δεν άφησε κανένα περιθώριο να επαναληφθεί το βρετανικό μοντέλο φορολόγησης και για την Ελλάδα, παρά την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε στην εφαρμογή του βρετανικού μοντέλου, σημειώνοντας ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να επωμιστούν ισομερώς το βάρος της φορολόγησης, ωστόσο δεν έπεισε την Ελβετή ομόλογό του.
Για μια ακόμη φορά απέτυχε παταγωδώς στην πολύ κρίσιμη αποστολή του. Απορούμε γιατί τον κρατάει ακόμα ο Σαμαράς και δεν τον διώχνει με συνοπτικές διαδικασίες
Keywords
Τυχαία Θέματα