Σιγα τα λαχανα!...

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
οι λαχαναγορίτες χρόνια τώρα και με την αξία τους έχουν κατακτήσει τον τίτλο των ''μαφιόζων''. Λίγο όμως η ύφεση κι άλλο τόσο ο τρόπος που λειτουργούσαν απομάκρυνε σε βαθμό εξαφάνισης την πελατεία της χονδρικής...
πώλησης από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. ΄Ετσι κατάντησαν ''μαφιόζοι'' χωρίς αντικείμενο. Τότε επινοήθηκε η ''εξυγίανση'' της Λαχαναγοράς κι η λειτουργία πτέρυγας λιανικής πώλησης σε τιμές σχεδόν χονδρικής. Οι λαχαναγορίτες αποφάσισαν να γίνουν καλά παιδιά και
να ρίξουν τα δίχτυα τους στα πελατάκια της λιανικής.

Ο πρωθυπουργός της χώρας τώρα ο οποίος έχει συναντήσει και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ουκ ολίγους ''μαφιόζους'' προκειμένου να τεκμηριώσει τον ''αστικό μύθο'' περί ανάπτυξης κι επενδύσεων, δεν έχασε ευκαιρία και κατέβηκε στο Ρέντη για να εγκαινιάσει την πτέρυγα λιανικής πώλησης, σε μία επίσκεψη από την οποία απουσίαζαν οι απλοί πολίτες και περίσσευαν οι παρατρεχάμενοι και οι κολαούζοι αν δει κανείς το σχετικό φωτορεπορτάζ. Εκστασιασμένος μάλιστα ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι η πατάτα πωλείται (σ' αυτό το σημείο της λαχαναγοράς) προς 0,70 ευρώ το κιλό, λιγότερο από το 1 ευρώ που όπως είπε την αγοράζει η κυρία πρωθυπουργού στη λα'ι'κή της γειτονιάς της. Με υπερηφάνεια λοιπόν δήλωσε ''η κυβέρνηση καταπολεμά την ακρίβεια''..!!

Βέβαια αν οι απρόσεκτοι συνεργάτες του είχαν κάνει τον κόπο να κοιτάξουν το ημερήσιο δελτίο τιμών της Κεντρικής Λαχαναγοράς που υπάρχει κάθε μέρα στο διαδίκτυο, θα έβλεπαν ότι η επικρατούσα χονδρική τιμή πώλησης της πατάτας κατά τη μέρα της επίσκεψης του Σαμαρά ήταν 0,50 ευρώ το κιλό, που σημαίνει ότι σε ακτίνα 50 μέτρων κι εντός των ορίων της λαχαναγοράς, η πατάτα πουλιόταν με καπέλο 40% παρουσία του ευτυχούς πρωθυπουργού..! Όπως ήδη είπα όμως οι συνεργάτες του είναι απρόσεκτοι και σπάνια τον αποτρέπουν από το να εκτίθεται.

Και για να τελειώνουμε με τα λάχανα και τα μαρούλια. Το ζητούμενο κύριε πρωθυπουργέ και κύριοι εγκέφαλοι της κυβέρνησης δεν είναι να υπάρχει ένα μόνο σχετικά φθηνό σημείο πώλησης λαχανικών και φρούτων, το οποίο μάλιστα σημείο είναι δυσπρόσιτο για τους περισσότερους κατοίκους του λεκανοπεδίου και το οποίο για να το προσεγγίσει κάποιος χρειάζεται να ξοδέψει σε καύσιμα και χρόνο ότι γλυτώσει από τη χαμηλότερη τιμή αγοράς. Το ζητούμενο είναι, ειδικά στις μέρες μας, να υπάρχουν φθηνά τρόφιμα για το λαό παντού..!

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα