ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

14:21 26/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Σημαντική νίκη πέτυχαν οι αντάρτες στη Λιβύη με την ανακατάληψη της στρατηγικής πόλης Ατζμπαμπίγια στα ανατολικά της χώρας. Οι θέσεις άμυνας των πιστών στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεων, στην ανατολική είσοδο της πόλης, καταστράφηκαν. Το...
μόνο που έχει μείνει είναι καμένα άρματα μάχης. Στην Ατζμπαμπίγια, η οποία αποτέλεσε χθες στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών, είχαν αναπτυχθεί από την περασμένη εβδομάδα στρατιώτες πιστοί στο συνταγματάρχη Καντάφι
μετά την εισβολή τους εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών που μέχρι τότε είχαν τον έλεγχο της πόλης.
Οι αντικαθεστωτικοί επωφελήθηκαν από τη διεθνή στρατιωτική δράση που άρχισε στις 19 Μαρτίου και από τη χθεσινή αεροπορική υποστήριξη και πραγματοποίησαν εισβολή στην πόλη που βρίσκεται 160 χλμ. νότια της Βεγγάζης, ανακτώντας τον έλεγχό της.
Εντωμεταξύ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν με όπλατη λιβυκή αντιπολίτευση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η απόφαση του ΟΗΕ για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Λιβύης επιτρέπει μια παροχή βοήθειας σε εξοπλισμό, προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει.
Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τρίπολη, εξάλλου, που επέστρεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ είπεότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συζητούν όλες τις επιλογές που αφορούν μια ενδυνάμει βοήθεια που «θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε οπλισμό».
Η Γαλλία από την πλευρά της τάχθηκε υπέρ της εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και της προμήθειάς τους με όπλα.
Η Αίγυπτος επίσης ενδέχεται να προμηθεύσει με ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τις δυνάμεις του Καντάφι παρά το εμπάργκο για τα όπλα που επέβαλε ο ΟΗΕ στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Keywords
Τυχαία Θέματα