Σημερα η προταση νομου για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια

11:13 25/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Ηλίας Μπενέκος
(από την Ημερησία)
Αποφασισμένος να παράξει «θορυβώδη» αντιπολίτευση εμφανίζεται ο Αλ. Τσίπρας, καθώς με τους υψηλούς τόνους που επιλέγει στην κριτική του προς την κυβέρνηση, τη διαρκή επαφή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες πολιτών...
και τη συνεχή δράση εντός Κοινοβουλίου, επιχειρεί να αποδείξει στην πράξη, αυτό για το οποίο προ ημερών προέτρεπε τους
βουλευτές του: «Μην τους αφήσετε σε ησυχία, χρησιμοποιήστε όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου».
Πρόταση νόμου
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει σήμερα με κάθε... επισημότητα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τη «νέα σεισάχθεια», την πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Που θα αφορά την ολική ή μερική διαγραφή των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν αποδεδειγμένα να τα βγάλουν πέρα.
Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πρότασης νόμου για τη μετενέργεια, τον κατώτατο μισθό, την Εργατική Εστία και την Εργατική Κατοικία, και στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι αποδεικνύει έμπρακτα στην κοινή γνώμη την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να φανεί συνεπής με την προεκλογική υπόσχεση ότι θα αποτελέσει τη φωνή των πολιτών εντός της Βουλής.
Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερα οξύ αντιπολιτευτικό λόγο, συνεχίζεται και η κριτική σε κάθε δράση ή τοποθέτηση των στελεχών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ενδεικτική του κλίματος και η χθεσινή σκληρή ανακοίνωση για τα όσα είπε ο Αντ. Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο πρωθυπουργός διάλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, για να διακηρύξει τις προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης, που θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε «την εντολή του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο που πέταξε στον κάλαθο των δανειστών».
«Ο Αντ. Σαμαράς έχει το θράσος να υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 10%, ότι θα ανακόψει την ύφεση και -στη «Δευτέρα Παρουσία»- αφού πλήρως ισοπεδωθεί η χώρα, θα επαναδιαπραγματευτεί», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου καλώντας τον ελληνικό λαό «να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του για να μην οδηγηθεί αυτή στην καταστροφή».
Αγώνας στις γειτονιές
Στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον «αγώνα» και στις γειτονιές «δίπλα στο λαό σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης» με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το θέμα της Χαλυβουργίας και κλιμάκιο βουλευτών του κόμματος είχε χθες συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των χαλυβουργών.
Άλλο κλιμάκιο βουλευτών εξάλλου, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας τριτέκνων, προκειμένου να ακούσουν από κοντά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και να τους γνωστοποιήσουν την πρόθεση να επανακαταθέσουν στη Βουλή το Σεπτέμβριο, την πρόταση νόμου για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.
Πρόταση νόμου
Η πρόταση νόμου για τα υπερ
Keywords
Τυχαία Θέματα