Σημερα το μικρο παρισι….

12:23 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Aγαπητό Fimotro,
Μια μικρή ομάδα νέων καλλιτεχνών, που εμπνεύστηκε την ιδέα, για μια δημιουργική και πολιτιστική αξιοποίηση, ιστορικών περιοχών της Αθήνας με διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις...
το έκανε πραγματικότητα. Σήμερα 9 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα ξεκινάνε οι εκδηλώσεις, από την πλατεία Βάθης με την έναρξη του «μικρού Παρισιού των Αθηνών»
Καλλιτέχνες θα πλημμυρίσουν την πλατεία και θα βγάλουν τον μανδύα της καθημερινότητας.
Το έναυσμα θα δώσει το πρώτο ηχητικό χτύπημα
του Νίκου Τουλιάτου. Μαζί του η ομάδα ''ηχόδραση'' και στην συνέχεια οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.
Για κάθε ενδεχόμενο προμηθευτείτε ένα μικρό κρουστό όργανο ή κάτι που μπορεί να το υποκαταστήσει καθώς σ' αυτήν την γιορτή, πρωταγωνιστής είναι η καλλιτεχνική έκφραση που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του. Στη συνέχεια στις 19.00 όλοι μαζί θα ανηφορίσουμε την avenue Μarne (Ελληνιστί Μάρνη) που οδηγεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ξεκινήσουμε και επίσημα με τις ομιλίες.
Mετά το καλώς όρισμα από τον διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Γιώργο Κακαβά θα μιλήσουν ο Δημάρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης και ο εμπνευστής και συντονιστής του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και του φεστιβάλ ''μικρό Παρίσι των Αθηνών'' κ. Μάριος Στρόφαλης.
Τέλος θα ολοκληρώσουμε με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης.
Θα εμφανιστούν οι κιθαριστές του ‘’Εθνικού Ωδείου’’ με τον Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ την Λυδία Μπουντούνη στο βιολί, το σύνολο εγχόρδων Hellenic musica viva της Λουντμίλα Λιμόροβα και το Κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη με καλεσμένο τον Κυριάκο Γκουβέντα.

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ ''το μικρό Παρίσι των Αθηνών - Petit Paris d' Athènes 2013'' στo www.athensartnetwork.com
Keywords
Τυχαία Θέματα