Σκεψη και αντισταση...

21:38 9/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Η απάντηση μας Έλληνες σε αυτά που παρακολουθούμε τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και στην κοροϊδία που υφιστάμεθα από τα ανδρείκελα που πεισματικά και με το έτσι θέλω επιμένουν να μας κυβερνούν είναι η αντίσταση στο...
κατάπτυστο σχέδιο τους. Μια αντίσταση που δεν μπορεί να γίνει από τους καναπέδες, ούτε μπροστά από τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές μας πια, αλλά μόνο αν κατεβούμε όλοι μαζί ενωμένοι στο δρόμο. Για να τους πούμε και να τους δείξουμε αυτό που μέχρι τώρα φοβούνται απλά και το φαντάζονται μόνο.
Δεν ξέρουμε τη δύναμη μας, γινόμαστε
πρόβατα που μας σέρνουν απ' τη μύτη και που μέσα από την εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν, μας χειραγωγούν , μηδενίζοντας και αδρανοποιώντας κάθε μας αντίσταση. Μέσα από το φόβο και την λεκτική τους, αλλά και τη φυσική βία που μας ασκούν- και δεν αναφέρομαι βεβαίως στα γκλομπς και τα χημικά, αλλά στη πείνα και τη φτώχεια που αποτελούν την χειρότερη μορφή βίας που μπορεί να ασκήσει άνθρωπος πάνω σε άνθρωπο- μας κάνουν υποχείρια τους και βουβά πρόσωπα μιας τραγωδίας με εμάς πρωταγωνιστές.
Και σκέφτομαι τα λόγια του Γ. Καρατζαφέρη όταν πριν μερικούς μήνες μας έλεγε ότι εδώ που έχουμε φτάσει θα πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο και να είμαστε ευρωπαϊστές ή κομμουνιστές. Και σκέφτομαι με τόσους άστεγους, πεινασμένους και φτωχούς πόσοι από εμάς θα έχουν το κουράγιο και την πολυτέλεια να δηλώνουν πια ευρωπαϊστές, με τον τρόπο βεβαίως που το εννοούσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Αν ευρωπαϊστής σημαίνει να εξαθλιώνεις, να υποδουλώνεις και να σπέρνεις δυστυχία στο πέρασμα σου, απομυζώντας τον πλούτο και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού, τότε ναι, κύριε Καρατζαφέρη, όλοι μας είμαστε κομμουνιστές. Και δυστυχώς πέρα από τη φτώχεια στη οποία βυθίσατε με τις αποφάσεις και τις πράξεις σας εσείς και οι άλλοι τρεις μοιραίοι άνθρωποι για τον τόπο, καταφέρατε και κάτι ακόμα δυστυχώς : να μετατρέψετε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε εφιάλτη δίχως τελος.
Keywords
Τυχαία Θέματα