Σοκ από τους 108 θανάτους στην ελλάδα

Νέο αρνητικό ρεκόρ οι 108 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι που ανεβάζουν τον απολογισμό στη χώρα σε 1527. Σε 522 ανέρχονται οι ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί, αριθμός που σχεδόν τετραπλασιάστηκε μέσα σε 20 ημέρες.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των θανάτων στην χώρα μας έφτασε σε τριψήφιο νούμερο (ανήλθε στους 108) με τους ειδικούς να εξηγούν όμως ότι η σοκαριστική αυτή εξέλιξη ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη μετά την εκτίναξη των μολύνσεων σε ολόκληρη τη χώρα και τη ραγδαία αύξηση των διασωληνώσεων στα νοσοκομεία.

Η πίεση στο σύστημα υγείας

παρέμεινε και σήμερα σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς καταγράφηκε μια νέα αλλά οριακή αύξηση των διασωληνωμένων, ενώ για μια ακόμη φορά έγινε σαφές ότι β’ κύμα της πανδημίας όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες, δεν υποχωρεί άμεσα.

Τη Δευτέρα, στη διάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Στο κόκκινο και πάλι η Θεσσαλονίκη με 606 κρούσματα και ακολουθούν η Αθήνα με 382, η Πέλλα με 140 και η Λάρισα με 117. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης του ιού, χθες ανακοινώθηκε το μερικό κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία.
Στο 80% η πληρότητα στις Εντατικές της Αττικής ενώ στη Θεσσαλονίκη ήδη άρχισε η εκκένωση δυο κλινικών, οι οποίες θα παραχωρήσουν 300 κλίνες σε ΜΕΘ για να νοσηλεύσουν βαριά περιστατικά κορωνοϊού.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2311 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

Τα 4787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη Λάρισα (117), όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένα. Δοκιμάζεται και το νοσοκομείο του Βόλου, όπου μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες με τους ειδικούς σάκους εκλιπόντων, η νοσηλεύτρια Ειρήνη Καρακασίλη δηλώνει: «Ελπίζω αυτή η φωτογραφία να αποτελέσει παράδειγμα τους αρνητές της μάσκας και του ιού, που γεμίζει ΜΕΘ και δυστυχώς νεκροτομεία».

Συνολικά 93 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

18 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο382 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής606 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης58 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας19 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας6 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών55 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας27 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας61 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας5 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων29 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας45 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς9 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας36 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς39 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας117 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου70 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου40 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου93 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης140 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου78 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου36 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
17 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας44 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας53 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής15 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
26 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

The post Σοκ από τους 108 θανάτους στην Ελλάδα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα