Σουλτς: ρεαλιστικο σεναριο η διαλυση της ευρωζωνης

12:20 27/4/2012 - Πηγή: Fimotro
«Ρεαλιστικό σενάριο» θεωρεί τη διάλυση της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, καθώς τα κράτη μέλη ζητούν πίσω τις εξουσίες τους, η ξενοφοβία αυξάνεται και γίνονται προτάσεις για επανεισαγωγή ...
συνοριακών ελέγχων.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ενοχλητικής τάσης επανεθνικοποίησης και «διακυβέρνησης μέσω συνόδων». Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων οικειοποιούνται ολοένα και περισσότερες αποφάσεις, συζητούν και αποφασίζουν κεκλεισμένων των θυρών, αγνοώντας την κοινοτική μέθοδο», τόνισε ο Schulz.

Μιλώντας ενώπιον του Κολεγίου των Επιτρόπων, υπογράμμισε την ανάγκη ακόμη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Κομισιόν και Κοινοβουλίου. Αυτό θα αποτελεί ένα «σημαντικό σημάδι ότι υπερασπιζόμαστε την κοινοτική μέθοδο με αποφασιστικότητα».

Ο Schulz εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιτάχυνση με την κρίση της δημιουργίας πολιτικών εκτός του ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Μέσω του δημοσιονομικού συμφώνου, έγινε προσπάθεια δημιουργίας μιας Δημοσιονομικής Ένωσης πέραν του ελέγχου των κοινοβουλευτικών, προσπερνώντας την Κομισιόν», υπογράμμισε.

«Μαζί (Κοινοβούλιο και Επιτροπή) μπορούμε να αντιταχθούμε στην τάση της επανεθνικοποίησης και της «διακυβερνητικοποίησης». Αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η πρόταση του γαλλογερμανικού άξονα την περασμένη εβδομάδα περί επανεισαγωγής συνοριακών ελέγχων μας υπενθύμισε: κάθε επίθεση στην ελεύθερη κυκλοφορία είναι επίθεση στα θεμέλια της ΕΕ», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα