Στα υψη τα αμερικανικα χρηματιστηρια...

22:33 9/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ανοδικά κινούνται οι αγορές της Νέας Υόρκης, εν μέσω αισιοδοξίας για τα εταιρικά κέρδη στη Wall Street. Ο Dow Jones, μάλιστα, σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ.
Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,62% στις ...
14.705 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,34% στις 1.568 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,69% στις 3.234 μονάδες.
Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι την ίδια ώρα που συνέβαινε το ράλι αυτό, το ευρώ έφτανε στο 1,31 έναντι του δολαρίου ενώ ανοδικά κινούνται πετρέλαιο,
χρυσός και παράγωγα.
“Τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν μια θετική νότα για την αγορά, καθώς περιμένουμε ότι τα κέρδη θα είναι ισχυρά, λόγω της συνεχιζόμενης διεύρυνσης του περιθωρίου κέρδους και της καλής διαχείρισης των εξόδων”, δηλώνει στο Bloomberg ο Eric Teal, επικεφαλής επενδύσεων της First Citizens BancShares Inc. “Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ίσως είναι λίγο απαισιόδοξες σε αυτό το σημείο. Τα αποτελέσματα έχουν την προοπτική να μας εκπλήξουν θετικά”.
Πραγματικά, οι εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως τις συγκέντρωσε το Bloomberg, κάνουν λόγο για μείωση των κερδών πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 κατά 1,8%. Εάν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη τριμηνιαία πτώση από το 2009.
Keywords
Τυχαία Θέματα