Στη δημοσιοτητα οι επιστολες παπανδρεου προς ευρωπαιους και δντ

Eπιστολές προς τους Eυρωπαίους εταίρους και τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με θέμα την κρισιμότητα της...
κατάστασης
στην Ένωση και την αναγκαιότητα ανάληψης αποφασιστικών πρωτοβουλιών.

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ, αντιστοίχως.

Με την επιστολή αυτή ο Γ.Παπανδρέου δηλώνει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας προς τη νέα κυβέρνηση, τις πολιτικές του υφιστάμενου οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, και την ετοιμότητα να προχωρήσει άμεσα η διαπραγμάτευση και η συνακόλουθη εφαρμογή του νέου προγράμματος για τα έτη 2012-2014, καθώς και η δέσμευση για την υλοποίηση της απόφασης της 26-27ης Οκτωβρίου.

«Στηρίζουμε πλήρως την σημερινή Κυβέρνηση στην υλοποίηση των καθηκόντων της. Πιστεύουμε ότι η άμεση υλοποίηση του πακέτου αυτού εξυπηρετεί τα μέγιστα το συμφέρον του Ελληνικού λαού και της Ευρωζώνης στο σύνολό της» σημειώνει στην επιστολή αυτή ο κ. Παπανδρέου.

«Περιττό να τονίσω» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου «ότι παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, και ότι προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους θερμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την προετοιμασία και υλοποίηση του νέου τριετούς προγράμματος για το διάστημα 2012-2014, όπως αποφασίστηκε στις 26-27 Οκτωβρίου. Αυτό και θα γίνει με τρόπο, ώστε να τηρηθούν οι στόχοι τους οποίους συμφωνήσαμε στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος».

»Η πλήρης υλοποίηση των πολιτικών που έχουν αποφασιστεί, καθώς και της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26-27 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένου και του νέου PSI, αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα, να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα για πρώτη φορά μετά το έτος 2002, και να μειώσει σημαντικά το δημόσιο χρέος» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.

Τα διδάγματα της κρίσης

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται προς τους ηγέτες των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι. Η ίδια επιστολή κοινοποιείται στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη δεύτερη επιστολή, ο κ. Παπανδρέου ενημερώσει τους εταίρους για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει με τα παραπάνω και επισημαίνει «κρίσιμα σημεία καθώς και τα διδάγματα που αποκομίσαμε με βάση την εμπειρία των δυο προηγουμένων ετών».

«Δεν το κάνω για ιστορικούς λόγους, αλλά για να επισημάνω πιθανές κινδύνους στο εγγύς μέλλον και οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην επιτυχία μας, στην Ελλάδα, την Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα