Στη νεκροπολη του βατικανου ο παπας φραγκισκος...

21:55 2/4/2013 - Πηγή: Fimotro

...ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ...
Επίσκεψη «ευλάβειας» στη νεκρόπολη του Βατικανού, την πολιτεία που βρίσκεται κάτω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη πραγματοποίησε χθες...
Πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.
Η περιπλάνηση του νέου προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας είχε διάρκεια 45 λεπτών και έδωσε την ευκαιρία στον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφτεί τον τάφο του Αγίου Πέτρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού η επίσκεψη του ποντίφικα ήταν ιδιωτική, ωστόσο αργότερα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο.

Με την κίνησή του αυτή ο Πάπας Φραγκίσκος
γίνεται ο πρώτος ποντίφικας που επισκέπτεται τη νεκρόπολη του Βατικανού μετά τις εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν εκεί πριν από αρκετές δεκαετίες.

Η νεκρόπολη του Βατικανού, γνωστή και ως Scavi, βρίσκεται κάτω από το Βατικανό, σε βάθος που κυμαίνεται από 5 έως 12 μέτρα σε σχέση με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Το διάστημα 1940-1949 το Βατικανό χρηματοδότησε εκεί αρχαιολογικές ανασκαφές, κατά τη διάρκεια των οποίων ανακαλύφθηκαν τμήματα μιας νεκρόπολης φτιαγμένης κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορία, όπου είχαν θαφτεί πολλοί παγανιστές και πρωτοχριστιανοί.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήματος του Πάπα Πίου XI, ο οποίος επιθυμούσε να ταφεί όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τον Απόστολο Πέτρο. Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα