Στη βιρτζινια ενταφιαστηκε ο τσαρναεφ...

23:41 10/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε μουσουλμανικό κοιμητήριο στην πολιτεία της Βιρτζίνια ενταφιάστηκε τελικώς η σορός του βασικού υπόπτου για την διπλή επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ.
Οι αρχές αναζητούσαν πάνω από μία εβδομάδα κατάλληλη τοποθεσία για να πραγματοποιηθεί η ταφή του τσετσενικής καταγωγής 26χρονου άνδρα...

Ο Τσαρνάεφ είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυρά αστυνομικών κατά την καταδίωξη του, λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου.
Την Παρασκευή, ο δήμος της Βοστόνης εξέδωσε νέο πιστοποιητικό θανάτου του άνδρα, στο οποίο αναφέρεται ότι έχει ταφεί στο ισλαμικό νεκροταφείο
Αλ Μπαρζάκ του Ντόσγουελ της Βιρτζίνια, έξω από το Ρίτσμοντ.
Ο ιμάμης του ισλαμικού κέντρου της Βιρτζίνια, Αμάρ Αμονέτ, σημείωσε τη διαφωνία του με την απόφαση.
Ο κ. Αμονέτ σημείωσε ότι η ταφή έγινε χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαβούλευση με την ισλαμική κοινότητα της περιοχής, ενώ σημείωσε ότι ο Τσαρνάεφ δεν έχει καμία σχέση με τους μουσουλμάνους της περιοχής της Βιρτζίνια.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της διπλής επίθεσης στη Βοστόνη κρατείται ο μικρότερος αδελφός του Τσαρνάεφ, ο 19χρονος Τζοχάρ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις οποίες, αν κριθεί ένοχος, προβλέπεται μέχρι και η θανατική ποινή.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα