ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ 5ΑΔΑ Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΤΟ 2020

13:31 20/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να είναι μία από τις πέντε κορυφαίες οικονομίες του κόσμου μέχρι το 2020 και η οικονομία της πρέπει να δυναμώσει ώστε να είναι σε θέση να αντισταθεί στις εξωτερικές απειλές.Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιες εξωτερικές απειλές μπορεί να αντιμετωπίσει η Ρωσία και αρκέστηκε να πει:... "Ας είμαστε ειλικρινείς. Στον σύγχρονο κόσμο, εάν είσαι αδύναμος, σίγουρα θα υπάρξει κάποιος που θα θελήσει να έλθει ή να
σε συμβουλέψει... σε ποια κατεύθυνση να κινηθείς". Επισήμανε, δε, πως το δίδαγμα από τη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είναι πως το να είσαι ευάλωτος απέναντι στα οικονομικά σοκ μπορεί να υποσκάψει την εθνική κυριαρχία σου.
Μιλώντας στην κάτω Βουλή, ο Πούτιν τόνισε πως ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να υπερβεί το 6,5% με 7,5% το 2011 ενώ το ΑΕΠ θα αυξηθεί 4,4% στο α' τρίμηνο του έτους. "Βασιζόμενοι στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, η Ρωσία θα πρέπει να ενταχθεί στις γραμμές της πρώτης πεντάδας ηγετικών οικονομιών του κόσμου" δήλωσε στους βουλευτές στην ετήσια έκθεση προς το σώμα προσθέτοντας πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ πρέπει να φθάσει τα 35.000 δολ. ως το 2020.
Keywords
Τυχαία Θέματα