Στις 6 μαϊου βλεπει εκλογες ο βενιζελος

08:53 27/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αντιστρέψουμε το κλίμα», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των υπουργών, ώστε να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. «Έχουμε μπροστά μας έξι εβδομάδες...
εντατικής δουλειάς», είπε. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
εκτίμησε ότι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαΐου και βάσει αυτού η Βουλή πιθανότατα θα κλείσει την Μεγάλη Τετάρτη.
Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί έξι έως οκτώ νομοσχέδια τα οποία εντάσσονται στο έργο που πρέπει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση.

Σε αυτά συμπεριλαβάνονται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί.

Για το νομοσχέδιο αυτό εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους πολλοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμφωνήθηκε η τελική στάση του ΠΑΣΟΚ να καθοριστεί από τις αλλαγές που αναμένεται να παρουσιάσει ο κ. Βορίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, καταψήφισε το νομοσχέδιο Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι με αυτό το επάγγελμα μένει ερμητικά κλειστό.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι για τον καθορισμό του αριθμού αδειών θα λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Άδειες θα μπορούν να κατέχουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες και η μεταβίβαση των αδειών θα φορολογείται.

Κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ότι εν όψει αξιοποίησής τους σε κομματικές θέσεις δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι Ευ. Αργύρης, Ν. Σαλαγιάννης και Β. Γερανίδης.

Νωρίτερα, κατά την παρουσίαση της νέας εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε πως «όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «περιόδο έντασης», την περιόδο μέχρι τις εκλογές, προκειμένου όπως είπε, η παράταξη να πετύχει τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει για το καλό του τόπου.

Παρουσιάζοντας τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά ο κ. Βενιζέλος είπε πως «είναι μια προσωπικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στον πολιτικό αγώνα και την πολιτική πράξη».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «η προσωπικότητά της έχει και πάρα πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, γιατί χρειαζόμαστε ευαισθησία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την κρίση».

«Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα το να αναλαμβάνω, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης που είναι υπεύθυνη για όλες τις μεγάλες αλλαγές στον τόπο», είπε από την μεριά της η κ. Γεννηματά.

«Ευθύνες διακατέχουν όλα τα μέλη και
Keywords
Τυχαία Θέματα