Στις καλπες σημερα η μειονοτητα των ταμιλ της σρι λανκα...

13:35 21/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Στις κάλπες προσέρχεται σήμερα η μειονότητα των Ταμίλ της Σρι Λάνκα, στα βόρεια της χώρας, σε μια εκλογική διαδικασία που πολλοί ελπίζουν ότι θα σηματοδοτήσει την αρχή για την αυτονομία τους μετά ...από δεκαετίες πολέμου που στοίχισαν τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους. Οι Ταμίλ ψηφίζουν για πρώτη φορά για να εκλέξουν το ημιαυτόνομο συμβούλιό τους, στις εκλογές που οργανώθηκαν από την κυβέρνηση του προέδρου Μαχίντα Ρατζαπάξα κατόπιν διεθνών πιέσεων για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.
«Αν και πρόκειται για τοπικές
εκλογές, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς», δήλωσε ο Σ. Αρουμαϊναγιάχαμ, ο πολιτικός διοικητής της επαρχιακής πρωτεύουσας της Τζάφνα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κ. Βιγκνεσουάραν, που θεωρείται φαβορί στις εκλογές αυτές, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητά του θα είναι να καταβληθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις και να επιστραφούν στους ντόπιους οι εκτάσεις που εξακολουθεί να κατέχει ο στρατός, τέσσερα χρόνια μετά την ήττα των αυτονομιστών Τίγρεων των Ταμίλ.
Οι εκλογές διεξάγονται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα