Στο eurogroup το πρωτο κρισιμο τεστ

09:22 21/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Ολοκληρώθηκε αργά χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών...
Γιώργο Ζανιά και τον, κατά πληροφορίες, προοριζόμενο για το ίδιο αξίωμα στη νέα
κυβέρνηση, Βασίλη Ράπανο, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ο νυν υπουργός κ. Ζανιάς.

Ο κ. Ζανιάς θα θέσει επί τάπητος την επέκτασή του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής κατά 2 χρόνια με αύξηση της χρηματοδότησης κατά 16 έως 20 δισ. ευρώ.

Το Eurogroup αναμένεται επίσης να λάβει απόφαση για την έγκριση εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ που παρακρατήθηκε από την προηγούμενη δόση (του Μαΐου) προς στην Ελλάδα.

Στην προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τον κ. Σαμαρά, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να ενισχύσουν με δικές τους επαφές με τα συγγενικά τους κόμματα την προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας.

Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν επί ενός κειμένου αρχών το οποίο διαβίβασαν στον κ. Σαμαρά, στον κ.Βενιζέλο και στον κ. Κουβέλη για έγκριση , επισφραγίζοντας έτσι την πολιτική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα