Στο πακισταν ο κερι...

23:42 31/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο Πακιστάν έφτασε την Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, όπου είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με την νέα κυβέρνηση της χώρας...

Κατά την επίσκεψή του στο Ισλαμαμπάντ, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, ο κ. Κέρι αναμένεται να συναντηθεί, την Πέμπτη, με τον απερχόμενο πρόεδρο Άσιφ Αλί Ζαρντάρι, με τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ και με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στρατηγό Άσφακ Καγιάνι.
Στις επαφές του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
αναμένεται να επιμείνει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων για την εξάλειψη των προπυργίων των ισλαμιστών ανταρτών εντός πακιστανικού εδάφους, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, την ώρα που τα αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το δεύτερο.
«Τα θέματα που θα συζητήσουμε με τους Πακιστανούς είναι η πάταξη της τρομοκρατίας, η αντιμετώπιση των μαχητών που περνούν τα σύνορα, θέματα οικονομικής επικαιρότητας και το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας όσον αφορά την προώθηση ενός ασφαλούς και σταθερού Αφγανιστάν», δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί με τον κ. Κέρι υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα