Στο βελγιο η τελυταια πραξη του δραματος

21:45 16/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Στο Βέλγιο μεταφέρθηκαν σήμερα με αεροσκάφη C-130 του βελγικού στρατού οι σοροί των 28 θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία. Λίγες ώρες νωρίτερα, οκτώ από τα 24 παιδιά που τραυματίσθηκαν στο... δυστύχημα στη σήραγγα της Σιέρ γύρισαν αεροπορικώς στην πατρίδα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στο πλαίσιο της ημέρας εθνικού πένθους, όπως κηρύχθηκε η σημερινή, σε όλη τη βελγική επικράτεια τηρήθηκε στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) ενός λεπτού σιγή, κατά τη διάρκεια του οποίου σίγησαν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα τηλεοπτικά δίκτυα και ήχησαν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών
της χώρας.
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα που τη φιλοξενεί. Στην Ολλανδία, από την οποία προέρχονται έξι από τα 22 παιδιά που σκοτώθηκαν, οι σημαίες των κυβερνητικών κτιρίων κυματίζουν μεσίστιες.
Τα σχολεία του Χέβερλε (κεντρικό Βέλγιο) και του Λόμελ (βορειοανατολικό Βέλγιο) μετατράπηκαν σε τόπους προσκυνήματος, με λουλούδια, κεριά, ζωγραφιές και μπαλόνια κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων.
Keywords
Τυχαία Θέματα