Στον πρωθυπουργο και τους υπουργους το προγραμμα ''διαφανεια''...

22:11 13/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Το πρόγραμμα «Διαφάνεια», που αποτελεί το εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς, παρέδωσε στον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, και στους υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ...
Διακυβέρνησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γεώργιος Σούρλας.

Σύμφωνα
με τον Γενικό Γραμματέα, το πρόγραμμα «Διαφάνεια», μεταξύ άλλων:

Δίνει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε τομείς αμέσου κινδύνου και υψηλών οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως είναι η Υγεία, προμήθειες, λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή, πολεοδομίες, δημόσια διοίκηση.
Δίνει έμφαση στην Παιδεία, τη διαπαιδαγώγηση για μια κοινωνία με ηθικό κοινωνικό υπόβαθρο, που οι πολίτες να διαπνέονται από τις αρχές περί δικαίου, καθήκοντος, εντιμότητας, αξιοπρέπειας, σεβασμού στους νόμους, να υπηρετεί τους θεσμούς και να κυριαρχεί η ηθική συνείδηση και ο κοινωνικός έλεγχος.

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαφάνεια», θεσπίστηκε ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς, που υπάγεται στον πρωθυπουργό.

Το εθνικό σχέδιο αναρτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης www.ministryofjustice.gr. Στην ίδια διεύθυνση δίνεται η δυνατότητα για κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας του σχεδίου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα