Συναντηση χριστοφια-χρυσοστομου

22:24 9/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησε τρέχοντα θέματα, περιλαμβανομένης και της κατάστασης της οικονομίας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του...
Αρχιεπισκόπου, ο οποίος είπε ότι ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Χριστόφια για να του ευχηθεί για το Πάσχα και για να τον ευχαριστήσει για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας για τη φορολόγηση
των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

«Κάναμε μια ανασκόπηση εφ' όλης της ύλης σε θέματα που μας απασχολούν ως Εκκλησία και απασχολούν και το Κράτος. Αυτή η κατάσταση, η παγκόσμια ύφεση που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο σήμερα μας ταλαιπωρεί και εμάς», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Πρόεδρο κάποιες επενδύσεις που είναι έτοιμη να κάμει η Εκκλησία «και σε τράπεζες και σε άλλα έργα, όπως η ενέργεια» για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας.

Εξ άλλου, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε απαισιοδοξία για τις προοπτικές εξεύρεσης κοινού υποψηφίου στον ενδιάμεσο χώρο για τις προεδρικές εκλογές.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας του είπε αν θα είναι υποψήφιος ή όχι για τις προεδρικές εκλογές, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι δεν τον αφορά το θέμα αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα