Συναντηση με τον πρωθυπουργο ζητουν οι πρυτανεις

Οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλος, απάντησαν εγγράφως στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο οποίος προσφάτως είχε απαντήσει στην πρώτη τους επιστολή με την οποία...
του ζητούσαν προσωπική παρέμβαση για την εκτόνωση της έντασης στα Πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι: «Ο νόμος για τα ΑΕΙ
είναι νόμος της Πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά. H υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατ' εξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων...».

Τώρα οι δύο πρυτάνεις ανταπαντούν ότι, πράγματι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και ουδέποτε αμφισβήτησαν την εφαρμογή τους. Όμως -τονίζουν- οι νόμοι ελέγχονται ως προς την συμμόρφωσή τους με το Σύνταγμα.

Ιδιαίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισυνάπτει την απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματός του από το περασμένο καλοκαίρι, όπου μεταξύ άλλων η σύγκλητος "στηλιτεύει την αντισυνταγματικότητα και το ανεφάρμοστο, λόγω των διατάξεων του νομοσχεδίου". Επίσης στην ίδια απόφασή της η σύγκλητος επισήμαινε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της "να προαγάγει ή να διδάξει ανυπακοή στους κανόνες της έννομης τάξης, λέξη που ουδαμώς αναφέρεται στην απόφασή της". Παράλληλα επισυνάπτεται και γνωμοδότηση του Ηλία Νικολακόπουλου, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης με έμφαση στην Εκλογική Κοινωνιολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το περίπλοκο εκλογικό σύστημα που ζητεί το υπουργείο Παιδείας να εφαρμοστεί για την ανάδειξη των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα