Συναντηση μιχελακη με ποε- οτα...

18:21 5/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρός της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών ...
του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσσυβας, συναντήθηκε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τη Δευτέρα ο υπουργός
Εσωτερικών αναμένεται να ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Νωρίτερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές» τις σχεδιαζόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ..
Αντιδρώντας στα σχέδια περί μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 11.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας.
Ανακοίνωσε επίσης την κήρυξη στάσης εργασίας την Δευτέρα 8 Ιουλίου για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30 το μεσημέρι.
Ενστάσεις διατύπωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο κάθε περιορισμό στις αρμοδιότητές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της», υπογράμμισε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα